Goniometrie 2de graad
Van harte welkom op deze pagina over goniometrie. In zeven lestrajecten leer je van naaldje tot draadje alles over goniometrie. “Goniowatte?” horen wij je al denken. Is dat een slecht teken? Absoluut niet! Er is geen reden tot paniek, angstaanvallen of alle andere zaken die onzekerheid veroorzaken. Ons leerkrachtenteam is namelijk zo getalenteerd in wiskunde uitleggen dat spoedig al deze materie net zo simpel is als 1 plus 1. Sjoert, Tine en Liesbeth zijn de leerkrachten van dienst. Versmelt hun breinen tot één en van Einstein is gewoon geen sprake meer. Wat niet wilt zeggen dat Einstein een dommerik was, integendeel zelfs.

Wat heeft WeZooz Academy i.v.m. goniometrie in petto?

Wat is goniometrie nu eigenlijk? Goniometrie is een tak van de wiskunde die zich bezighoudt met driehoeken en in het bijzonder de oorspronkelijk op driehoeken gebaseerde functies zoals sinus, cosinus en tangens. Er zijn in totaal zeven lestrajecten voorzien die goniometrie behandelen. Afwisselend loodsen Sjoert, Tine en Liesbeth je door deze lesmaterie.

Waarover gaan de lestrajecten goniometrie nu precies?

Van de zeven lestrajecten zijn er vier die een rechtstreekse link met elkaar hebben. Zo is goniometrische getallen opgesplitst in twee delen. In het eerste deel behandelt Sjoert twee aspecten van goniometrie nl. sinus van een hoekgrootte en cosinus van een hoekgrootte.

Geen sinus en cosinus zonder tangens!

Wat ben je nu met sinus en cosinus als je de tangens niet kent. Gelukkig is WeZooz Academy daar om je verder te helpen. In deel twee van goniometrische getallen legt Sjoert de tangens van een hoekgrootte piekfijn uit.

Wat kom je nog te weten over sinus, cosinus en tangens?

Je maakt in twee andere lestrajecten dan wel kennis met de hoekgrootte van cosinus, sinus en tangens, maar welk verband hebben die nu met elkaar? “Goede vraag!”, horen wij je al denken. Drie keer raden?! Wij hebben daar een lestraject voor voorzien! Het is Sjoert die de verbanden tussen sinus, cosinus en tangens aan jou gaat uitleggen.  

Tot slot gaat Tine in een ander lestraject de sinus- en cosinusregel uitleggen. Tine gaat elke regel uitvoerig bespreken. Ze gaat ook elke regel toepassen. Zo ga je de sinus- en cosinusregel sneller begrijpen.

Waarover gaan de andere drie lestrajecten?

De drie andere lestrajecten gaan over bijzondere en verwante hoeken en de goniometrische cirkel. Wederom een onderwerp dat opgesplitst is in twee lestrajecten. In het eerste deel gaat Tine tegengestelde hoeken op de goniometrische cirkel uit de doeken doen.  Daarnaast, in deel twee, gaat ze het ook hebben over complementaire hoeken op een goniometrische cirkel. In het zevende en laatste lestraject behandelt Tine de goniometrische cirkel.

In alle lestrajecten worden de lesvideo’s steevast gevolgd door een oefening. Op het einde van elk lestraject volgt een test die de leerstof aftoetst. Zo heb je direct een goed beeld of de leerstof gekend is.

Wat heeft WeZooz Academy nog aan te bieden?

Ben je nog op zoek naar uitleg over andere wiskundige materie? Bekijk dan zeker het leerstofoverzicht van WeZooz Academy. Met meer dan 1500 lesvideo’s en 1000 bijhorende oefeningen vind je zeker de juiste uitleg. Met online bijles zit je altijd goed! LOL! Learning On-line!

 

Populairste lestrajecten