Articles 1ste graad

Geen lestrajecten gevonden.

Er zijn wel 2 video's beschikbaar .

Bekijk deze video's

Articles

In dit korte hoofdstuk behandelen we de Franse lidwoorden (articles). Het vormt een belangrijk onderdeel van de Franse grammatica. In alle toetsen en oefeningen Frans voor het eerste middelbaar zullen de lidwoorden aan bod komen. Bij WeZooz Academy leer je alles wat je moet weten aan de hand van coole online lesvideo’s en leuke, enthousiaste leerkrachten. Leer Frans op je eigen tempo, waar en wanneer je wil.

 

Lidwoorden Frans

De lidwoorden heb je ook in het Frans in twee vormen: het bepaald lidwoord (article défini) en het onbepaald lidwoord (article indéfini). Je kent ze ongetwijfeld wel, want hoewel het allemaal erg korte woordjes zijn, zijn het de woorden die het meest gebruikt worden, zowel in onze taal als in het Frans.

 

Article défini

Het article défini, in het Nederlands het bepaald lidwoord, staat vóór een zelfstandig naamwoord en drukt daarvan de bepaaldheid uit. In het Nederlands hebben we de en het als bepaalde lidwoorden. In het Frans gebruiken we le, la, l’ en les. Welke vorm wanneer precies gebruikt wordt, legt Catherine je uit in een snelle en duidelijke online video. Bovendien laat ze je zien wat er met de articles définis gebeurt als je ze combineert met à.

 

Article indéfini

Ook het article indéfini of het onbepaald lidwoord staat vóór een zelfstandig naamwoord en drukt een onbepaaldheid uit. In het Nederlands gebruiken we een als onbepaald lidwoord. In het Frans wordt un, une en des gebruikt. Catherine (met een buikje ;-)) legt je uit welk vorm je wanneer moet gebruiken. Bovendien neemt ze ook een zijsprong naar de articles partitifs, die gebruikt worden om een onbepaalde hoeveelheid aan te duiden.

 

Populaire lesvideo's Articles