Grafieken en functies 2de graad
Welkom op deze overzichtspagina van grafieken en functies. Hier ben je op de juiste plek voor alles wat met grafieken en een functies te maken heeft. Niet zomaar functies, maar wiskundige functies. “Wat heeft een wiskundige functie nu in godsnaam met een grafiek te maken?”, horen wij je al denken. Wel, daar zou je harder van verschieten dan jezelf denkt. Zet je comfortabel neer, haal nog iets om te knabbelen en te drinken en dan kunnen we eraan beginnen. Tine is de gids die je zal begeleiden door deze leerstof. LOL (Learning On-Line!!)

Niet alleen grafieken en functies in het aanbod. 

Sta ons toe om dit lesonderdeel nog een beetje algemeen toe te lichten. Grafieken en functies zijn een onderdeel van analyse. Neem zeker eens een kijkje op deze categoriepagina om te zien wat WeZooz Academy nog aanbiedt. Want analyse is natuurlijk niet enkel grafieken en functies. Wiskunde bestaat uit nog zoveel meer. 

Wat kom je weten i.v.m. met grafieken en functies?

Allereerst legt Tine de basiskennis uit van een grafiek. Hoe stel je die op en waaruit bestaat een grafiek? Aan de hand van enkele lesvideo’s en een paar oefeningen zal het snel duidelijk worden. Er is ook al een eerste kennismaking met functies.

Wat legt Tine precies uit over de kennismaking met grafieken?

 ·    Opstellen van een grafiek: Uit wat bestaat een grafiek nu precies? Uit een x-as en een y-as. Maar waarvoor dienen die precies?

·     Coördinaten Cartesiaans assenstelsel: De grafiek waarmee je altijd zal werken is een Cartesiaanse. Heel belangrijk dus om de basis hiervan te begrijpen.

·     Reële functies: Zoals eerder gezegd is er ook al een eerste kennismaking met functies. Tine legt je de basis uit van een functie in een grafiek. Ideale opener dus. 

 Bij elke lesvideo is een bijpassende oefening voorzien. Daarna volgt een test die de leerstof aftoetst van het lestraject.

Wiskunde is niet alleen de basis.

Niets zo fijn als dieper in te gaan op een onderwerp. Ook in de wiskunde is het niet anders. Na een eerste kennismaking met grafieken en functies gaan we een stapje verder. Eerst legt Tine een functie uit. Wat zijn de kenmerken ervan? Mede door elk kenmerk apart te behandelen, begrijp je alles van een functie tot in het miniemste detail.

Beperkt grafieken en functies zich tot dit?

Het antwoord hierop bestaat uit drie letters namelijk nee. Na de kennismaking met grafieken schakelt Tine zelfs nog een versnelling hoger. Ze legt je dan de constante oftewel de "nuldegraadsfunctie" uit. Heel interessant!' 

Is er nog wiskunde in het aanbod?

Ja hoor! Hier bij WeZooz Academy ben je op de juiste plek voor online bijles wiskunde. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod leerstof van wiskunde. Leerlingen uit de eerste, tweede en derde graad vinden hier de uitleg waar ze naar op zoek zijn. Zo zijn die laatste details die om verduidelijking vragen snel klaar en duidelijk. 

Mocht je na het volgen van de lestrajecten nog steeds met vragen zitten? Aarzel dan vooral niet om ze te stellen. Samen met de leerkrachten lossen wij je vraag op. 

POPULAIRE LESTRAJECTEN GRAFIEKEN EN FUNCTIES

·     GRAFIEKEN EN FUNCTIES B: KENMERKEN VAN FUNCTIES

·     GRAFIEKEN EN FUNCTIES A: KENNISMAKING

·     GRAFIEKEN EN FUNCTIES C: CONSTANTE FUNCTIE