Les prépositions 1ste graad A

In deze trajecten Frans leer je alles over de grammaire van les prépositions


Les prépositions

Voorzetsels, Franse teksten staan er vol van. Les prépositions, zoals voorzetsels in het Frans worden genoemd, vallen doorgaans niet op, want de meeste zijn erg kort. En toch zijn ze erg belangrijk. In onze leuke online lesvideo’s geven we je een overzicht van de meest gebruikt voorzetsels zoals en, à en de. Ook als je in het Frans wil vertellen waar je op reis bent geweest, moet je meestal een voorzetsel gebruiken. Maar welk voorzetsel is het juiste? Waarom gebruik je de ene keer en en de andere keer au en soms zelfs “aux”? Verwarrend? Onze online lesvideo’s maken je wegwijs en maken dit onderdeel van franse grammatica weer helemaal helder.

 

Wanneer en, à en de gebruiken?

Les prépositions 'en, à en de' zijn naast de lidwoorden enkele van de meest gebruikte woorden in het Frans. Deze voorzetsels worden gebruikt om verschillende zaken aan te duiden. Heb je graag enkele voorbeelden? Als je een plaats wil aanduiden gebruik je à of en. Als je een tijdstip wil aanduiden, gebruik je à. Om een bezit, oorsprong of inhoud te benoemen, gebruik je best de. Als het gaat over een materie kan je de of en gebruiken. En zowel à en de kunnen gebruikt worden om een prijs aan te duiden. Het lijkt veel om te onthouden, maar geen paniek! Eric legt het je duidelijk en simpel uit in alweer een boeiende online lesvideo.

 

Voorzetsels Frans in en rond het huis

Net als in het Nederlands bestaan er ook in het Frans heel veel voorzetsels of 'prépositions'. Heel veel van hen kan je leren kennen door te denken aan een huis. Op het huis, achter het huis, voor het huis, naast het huis, links van het huis, tegenover het huis,…

 

Franse voorzetsels leren

De meeste 'prépositions' in het Frans moet je gewoon leren. Door veel te oefenen, voel je na een tijdje automatisch aan welk voorzetsel het juiste is. Une préposition verbindt twee elementen met een andere functie met elkaar. Eric legt je een handig trucje uit dat je helpt om de verschillende voorzetsels in het Frans te onthouden.

 

Voorzetsels landen oefenen

Weet jij al welke prépositions je gebruikt om landen en steden aan te duiden? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo spreken we bijvoorbeeld over en Belgique, au Japon en à Bruxelles. De logica? Het geslacht van het land bepaalt welk voorzetsel je dient te gebruiken. Erik legt het je allemaal uit in een simpele en snelle online lesvideo. En ook van zijn uitspraak Frans kan je heel wat opsteken!

 

Populaire lestrajecten Prépositions