Gratis trajecten

Leer in dit korte traject vliegensvlug de belangrijkste functies van WeZooz Academy kennen! De homepage, zoekfunctie, het lestraject en onze awards.

In dit lestraject leer je de basis van de gehele en natuurlijke getallen. Bekijk de video's, maak de oefeningen en los de toets op. Krijg dit onderwerp volledig onder de knie!

In dit lestraject herhalen we enkele basisregels spelling, met name de DT-regel in tegenwoordige tijd en het gebruik van het apostrof of weglatingsteken. Bekijk de video's, maak de oefeningen en los de toets op. Krijg dit onderwerp terug volledig onder de knie!

Monsieur Leblanc, pour moi une dame blanche, svp.! Jij vindt dat misschien ook lekker?

En waarom is le prix plus bas en basse saison, voor een hotelkamer?

Het adjectif is, net als het bijvoeglijk naamwoord in het Nederlands, een woord met verschillende gedaantes. Dat komt omdat het zich aanpast aan het woord waarover het iets meer zegt.

Er zijn dan wel algemene regels voor de vorming van het vrouwelijk of het meervoud van die bijvoeglijke naamwoorden, maar ze dekken niet altijd de volledige lading. Zijn er dan geen trucs om het toch te kunnen onthouden? Ja, hoor. Je komt er alles over te weten door het bekijken van deze lessen. Bonne chance! Of toch maar bon appétit, omdat je nu toch eerst dat ijsje gaat eten?

De eerste video gaat (ook) over het bijwoord (l'adverbe) want dat onderscheid moet toch wel eerst duidelijk zijn.

Welkom in het lestraject "Sociale vaardigheden". In dit lestraject vind je vier lesvideo's terug waarbij anderstalige leerlingen respect en waardering tonen. Deze leerlingen / helden heten Mahfooz, Julia, Youssef, Khavva, Oumar en Amar. 

Dit lestraject is een samenwerking tussen WeZooz Academy en het GO!.

Welkom in het lestraject technisch spreken en luisteren Nederlands voor anderstalige nieuwkomers. In vijf lesvideo's leer je de uitspraak van klanken van de klinkers en medeklinkers. Leerkracht van dienst is Hannelore. Zij is leerkracht Nederlands en ex-OKAN-begeleidster in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas.

Dit lestraject is een samenwerking tussen WeZooz Academy en het GO!

In dit lestraject maak je kennis met begrippen uit de vlakke wiskunde zoals rechte, halfrechte, lijnstuk, cirkel, diameter en middellijn. Bekijk de verschillende filmpjes en los de oefeningen op. Succes!

Via dit traject krijg je een beter inzicht in de werking van de beurs. Welke beurzen bestaan er, welke emoties bepalen de beurskoers,...

EU: ontstaan, werking, parlement. Volg dit lestraject en ga zelf aan de slag met een korte toets. We filmden alles in de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel!

Leer in dit traject alles over krachten in de fysica.

In deze cursus leer je alles over hoe reliëf op de kaart te herkennen en hoe je een reliëfdoorsnede van een landschap kan maken. Dit zijn onze doelen:

- Wat is reliëf?

- Hoe herkennen we reliëf op een kaart?

- Wat zijn hoogtelijnen?

- Hoe kunnen we op de kaart de helling bepalen?

- Hoe is het reliëf in België?

 

Praktisch:

- Hoe maak je een reliëfdoorsnede?

 

In 3 lesvideo's vertellen we je alles wat er te weten valt over de ademhaling. Ga nadien zelf aan de slag met een toets...

Ben je klaar om te ontbinden in factoren? In dit eerste lestraject leer je de eerste stappen... Let's go!

Een heuse DT-Workout om voor eens en voor altijd de DT-regel te onthouden!

Als je geen limieten hebt, moet naar de l'Hôpital! 

Dit traject bevat twee video's. Het gaat verder in limieten berekenen en wat je moet doen als de limiet niet gedefiniëerd is. De eerste video legt uit hoe je de regel van de l'Hôpital moet toepassen. In de tweede video worden er een paar algemene oefeningen op limieten uitgewerkt. Veel kijk- en leerplezier!

In dit lestraject maak je kennis met enkele van onze filmpjes chemie over katalysatoren, zuren en basen. Op het einde kan je zelf aan de slag om je kennis te testen!

Kogels, bommen en granaten! Dat vloog de soldaten om de oren in de Eerste Wereldoorlog. Leer in dit lestraject hoe soldaten elkaar te lijf gingen en gasaanvallen konden overleven! 

Ruim 100 jaar geleden was de Ijzervlakte één gigantisch slagveld. Ontdek in dit lestraject hoe dit ook vandaag nog wordt herdacht! 

RIP Soldaten van de Eerste Wereldoorlog. Maar waar rusten de gesneuvelden eigenlijk? Ontdek het in dit traject! 

Van bliksemsnelle actie naar vastzitten in de modder: hoe verliep dat? Ontdek hoe en waarom de Eerste Wereldoorlog een loopgravenoorlog werd in dit traject! 

Een ijzeren verdediging, letterlijk! Door de IJzer te laten overstromen, konden de soldaten van de Eerste Wereldoorlog deze als natuurlijke verdediging gebruiken. Maar hoe deden ze dat en waarom net daar? Ontdek het hier! 

Attentie! Leer in dit traject meer over het dagelijkse leven van soldaten in de loopgraven! Ter plaatse rust! 

Klaar om je auto in te springen en te genieten van je vrijheid? 

Dan weet je best hoe je een auto moet starten en vooral hoe je moet vertrekken! In dit traject leer je enkele nuttige tips! 

Scheuren over de snelweg? Pas maar op dat je niet schuurt tijdens het parkeren! 

In dit lestraject leer je alles over de manoeuvres die je zeker moet kunnen om je rijbewijs te halen!

Je kan draaien en keren en vlotjes parkeren? 

Heel goed! Maar ook deze kennis moet je zeker kunnen bewijzen op je rijexamen! 

Planning is alles bij examens! 

Luc Guinée legt je in dit traject alles uit over hoe je je op tijd kan voorbereiden voor examens. Hij geeft enkele geweldige tips om te plannen, om te studeren en om te slagen! 

Iedereen heeft een beetje faalangst. Maar hoe je er mee om moet gaan, dat verschilt van persoon tot persoon. 

Luc geeft je in dit traject enkele tips om faalangst te vermijden en te bestrijden! 

Hallo, sterveling! 

Zijt Gij in staat om de examens te overleven? Wel, met deze examengeboden zult Gij de uitverkorene zijn die vlot en tijdig de examens zal overwinnen! 

Welkom in het lestraject "Partners in de opvoeding". Anderstalige ouders maken we hier wegwijs omtrent hun vragen over het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). 

Dit lestraject is een samenwerking tussen WeZooz Academy en het GO!

In dit lestraject kan je terecht voor uitleg over het klassensysteem van WeZooz Academy. 

In dit lestraject legt cloud-expert Mike van Signpost België je de basics uit van Cloud. 

In 6 handige filmpjes maakt politicoloog Dave Sinardet de politiek en verkiezingen duidelijk!

Deze videoreeks gaat over de genderkoek en leggen de verschillende lagen van het concept seksuele identiteit uit. Bij elke video hoort een aantal oefeningen. Veel plezier en veel succes. 
Wil je meer informatie over dit onderwerp? Surf dan gerust naar: 
www.lumi.be
www.cavaria.be
www.weljongniethetero.be