Sociale vaardigheden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player

Leraar: Wacky
Diploma:

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de Tips & Tricks!

Gratis proberen Aanmelden

Welkom in het lestraject "Sociale vaardigheden". In dit lestraject vind je vier lesvideo's terug waarbij anderstalige leerlingen respect en waardering tonen. Deze leerlingen / helden heten Mahfooz, Julia, Youssef, Khavva, Oumar en Amar. 

Dit lestraject is een samenwerking tussen WeZooz Academy en het GO!.

Dit Gratis! lestraject bestaat uit 4 lessen,
Geschatte duurtijd: 10 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Sociale vaardigheden
 • Het begroeten van de leerkracht.

  Hoe begroet ik op een juiste manier de leerkracht?

  Een leerkracht begroeten of afscheid nemen van hem of haar. Het kost niet veel moeite en het is nog vriendelijk ook. In deze lesvideo begroeten de leerlingen de leerkracht op een vriendelijke manier. Op het einde van het lesuur verlaten de leerlingen de klas en nemen ze op een juiste manier afscheid van de leerkracht

 • Een klasgenoot feliciteren met een goede test.

  Hoe wens ik een klasgenoot proficiat met zijn goede resultaat?

  Hoe feliciteer je een klasgenoot met een goede test?  Dat kom je te weten in deze lesvideo. Julia toont hier namelijk vol trots haar uitstekende resultaat van de laatste toets. Haar medeklasgenoten zijn blij voor haar en feliciteren haar uitgebreid. Julia is vooral blij dat haar resultaat goed is. Dat is het belangrijkste. 

 • Het bedanken van de klusjesman.

  Hoe bedank ik de klusjesman voor het geleverde werk?

  Elke school heeft zijn klusjesman. Het is iemand die altijd klaarstaat wanneer iets gemaakt of geïnstalleerd moet worden. Hoe bedank je een klusjesman hiervoor precies? In deze lesvideo gaan de leerlingen de klusjesman bedanken, nadat hij een houten zitbank heeft gemaakt. De klusjesman zelf is blij met die complimenten. 

 • Hoe help ik de poetsvrouw?

  Hoe draag ik mijn steentje bij?

  "Hoe kan ik iemand, bijv. de poetsvrouw, helpen? Moet ik helpen met poetsen?" Nee, dat hoeft niet. Je kan wel helpen met een paar kleine dingen, zoals een volle emmer verplaatsen. Dit bespaart de poetsvrouw wat tijd. Zo kan ze beter doorwerken. Mahfooz helpt in deze lesvideo de poetsvrouw door haar emmer te verplaatsen. Vriendelijke jongen niet? 

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject