Wiskunde

Bijles statistiek - Hypothese toets voor populatieproportie

Valery vertelt in deze bijles statistiek over de hypothese toets voor populatieproportie. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bijles statistiek - Hypothese toets voor populatieproportieOVER WAT GAAT deze Bijles statistiek I.V.M. HYPOTHESE Toetsen voor populatieproportie?

In deze bijles statistiek over hypothese toetsen voor populatieproportie onderzoekt Valery of zijn dobbelsteen vervalst is. Hij toetst deze hypothese aan de hand van tweezijdig testen. Eerst bekijkt hij de theorie en de verschillende hypothese testen (links eenzijdig, tweezijdig en rechts eenzijdig). Als laatste onderzoekt hij in deze bijles statistiek in een concreet voorbeeld met tweezijdig testen of zijn dobbelsteen weldegelijk vervalst is.

 

WELKE VOORKENNIS HEB IK NODIG OM deze bijles statistiek te BEGRIJPEN?

Valery gebruikt in deze bijles statistiek over hypothese toetsen en voor zijn tweezijdig testen de P procentwaarde voor de normale verdeling en de theorie achter toetsen van hypothesen. Bekijk deze twee filmpjes dus zeker eerst! Verder kan je in dit filmpje meer uitleg krijgen over de populatieproportie maar Valery legt het nog eens goed uit hier.

 

Welke stappen volgt Valery voor HYPOTHESE toetsen voor populatieproportie in deze bijles statistiek?

Om hypothese toetsen voor populatieproportie zoals in deze bijles statistiek op te lossen moet je eerst een significantieniveau alpha (gelijk aan p%) kiezen. Verder moet je weten wat de grootte van de steekproef is, de waargenomen grootte van de vooropgeslelde populatiegroep en de vooropgestelde waarde voor de populatieproportie. Deze waarden vul je in in de formule voor z en je vergelijkt met de P procentwaarde. Deze vergelijking vertelt je of je hypothese waar is of verworpen wordt. Valery legt het allemaal uit in deze bijles statistiek.

 

WELKE bijles statistiek FILMPJES ZIJN ER NOG OVER HYPOTHESE toetsen?

Bekijk zeker de andere filmpjes bijles statistiek over hypothese en tweezijdig testen!


vergelijken statistiek dobbelsteen lambda procentwaarde populatieproportie hypothese toets bijles test monopoly geld


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!