Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Wiskunde

Hypothese toets voor mu met gekende sigma en voorbeeld tweezijdig testen

Valery legt hypothese toetsen voor mu met gekende sigma uit en laat een voorbeeld zien van tweezijdig testen. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Hypothese toets voor mu met gekende sigma en voorbeeld tweezijdig testenOVER WAT GAAT DEZE VIDEO I.V.M. HYPOTHESE toetsen EN TWEEZIJDIG TESTEN?

In deze video over hypothese toetsen voor mu met gekende sigma bekijkt Valery zijn drankprobleem. Hij test deze hypothese aan de hand van tweezijdig testen. Eerst bekijkt hij de theorie en de verschillende hypothese toetsen (links eenzijdig, tweezijdig testen en rechts eenzijdig). Daarna lost hij een concreet voorbeeld op i.v.m. tweezijdig testen.

 

WELKE VOORKENNIS HEB IK NODIG OM HYPOTHESE toetsen EN TWEEZIJDIG TESTEN TE BEGRIJPEN?

Valery gebruikt in deze video over hypothese toetsen en voor zijn tweezijdig testen de P procentwaarde voor de normale verdeling en de theorie achter toetsen van hypothesen. Bekijk deze twee filmpjes dus zeker eerst!

 

HOE WERKT HYPOTHESE toetsen EN TWEEZIJDIG TESTEN?

Om hypothese toetsen voor mu met gekende sigma op te lossen moet je eerst een significantieniveau alpha (gelijk aan p%) kiezen. Verder moet je een steekproefgemiddelde, standaarddeviatie, grootte van de steekproef en testwaarde kiezen. Deze vul je dan in de formule van de gekozen test in en je maakt de vergelijking. Voor tweezijdig testen gebruik je lambda p (de p procentwaarde) om mee te vergelijken.

 

WELKE FILMPJES ZIJN ER NOG OVER HYPOTHESE toetsen EN TWEEZIJDIG TESTEN?

Bekijk zeker de andere filmpjes over hypothese toetsen en tweezijdig testen!


voorbeeld statistiek Sigma mu populatieproportie hypothese testen toetsen tweezijdig links eenzijdig rechts eenzijdig drankprobleem drinken


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!