Economie

Break-even punt berekenen.

Frederik berekent het break-even punt voor het bedrijf Festi-Ice. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Break-even punt berekenen.break-even punt. 

Ken je Festi-Ice al? Een bedrijf opgericht door Daan en Amber. Op elk festival verkopen ze ijsjes aan democratische prijzen. Uiteraard is het belangrijk om financiën bij te houden. Zo berekent Frederik in een andere lesvideo de totale kosten van Festi-Ice. Een ander belangrijk gegeven in een bedrijf is het break-even punt en het berekenen ervan. Dat is wat Frederik gaat doen in deze lesvideo. Deze leerstof is onderdeel van bedrijfseconomie van de tweede graad

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. het break-even punt berekenen?

 Frederik legt in deze lesvideo het break-even punt uit. Daarnaast berekent hij het ook voor Festi-Ice. Een bedrijf dat ijsjes verkoopt op festivals. 

Wat is het break-even punt?

Het break-even punt is het punt waarbij de totale kosten gelijk zijn aan de totale opbrengsten. Qua formule ziet dat er zo uit: BE = TO = TK. Bekijk de lesvideo voor het berekenen van het break-even punt. 

Zijn er nog lesvideo's over bedrijfseconomie?

In een andere lesvideo berekent Katrien de totale opbrengsten van Festi-Ice. Neem zeker ook eens een kijkje in het lestraject: Hoe ondernemen: het resultaat plannen. Hier vind je ook nog oefeningen die bij deze leerstof horen. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 

 


berekenen graad punt tweede economie bedrijfseconomie break-even


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!