Economie

Totale opbrengsten (TO) bepalen

In deze video leer je hoe je de geschatte totale opbrengsten berekend en hoe je het verkoopbudget bepaald.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Totale opbrengsten (TO) bepalenTotale opbrengsten (TO) bepalen

Daan en Amber zijn 2 goede vrienden die een bedrijfje willen oprichten. Ze willen ijsjes verkopen op festivals en evenementen. Voordat ze van start kunnen gaan met hun bedrijfje, "Festi-ice" moeten ze uiteraard eerst bekijken of ze wel genoeg geld kunnen verdienen en niet te veel kosten hebben. Ze plannen dus hun resultaat door hun totale opbrengsten (TO) en totale kosten (TK) in kaart te brengen, ze maken een ondernemingsbudget.

 

Totale opbrengsten (TO) bepalen

In grotere ondernemingen wordt dit per productlijn en voor het hele bedrijf berekend zodat de verschillende activiteiten in de onderneming op elkaar afgestemd kunnen worden. Het bevordert ook de communicatie tussen de verantwoordelijken. De break even (BE) afzet is het aantal producten die je moet verkopen om uit de kosten te komen. Je maakt winst, noch verlies. Vanaf dat je meer opbrengsten hebt, maak je winst.

BE: wanneer TO = TK

 

Totale opbrengsten (TO) bepalen

In deze video berekenen we de geschatte totale opbrengsten, we bepalen het verkoopbudget.
"Festi-ice" wil de ijsjes verkopen aan 3 euro per stuk. Aangezien er meer festivals en evenementen zijn in de lente, zomer en herfst, voorspellen ze dat ze in het eerste kwartaal 100 ijsjes verkopen, in het tweede kwartaal 200, in het derde kwartaal 300 en in het vierde kwartaal 100. Op 1 jaar tijd verkopen ze dus 700 ijsjes aan 3 euro per stuk.

De totale opbrengsten bedragen 2.100 euro
TO = P*Q
€ 3 * € 700 = € 2.100

 

 

Totale opbrengsten (TO) bepalen

Om zeker te weten dat hun activiteit winstgevend zal zijn, moeten Daan en Amber ook nog de totale kosten (TK) bereken. Ben je ook benieuwd of ze kunnen starten? Bekijk dan zeker de andere video!


winst kosten verlies bedrijfseconomie opbrengsten totale opbrengsten totale kosten ondernemingsbudget break-even verkoopbudget bedrijfsresultaat


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!