Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Wiskunde 2de graad

Dankzij WeZooz Academy heb je de eerste graad feilloos en zonder problemen of extra bijles overleefd. Hop! Nu snel even de tweede graad afhandelen!

Of je jezelf nu NOG slimmer wil maken dan je eigenlijk al bent, of je hebt het even nodig om kort een virtuele bijles te krijgen over dat ene stukje leerstof van de tweede graad, op WeZooz Academy vind je alles wat je nodig hebt!

En dan hebben we het nog niet gehad over de topleerkrachten die de wiskundelessen van die tweede graad op zich hebben genomen…
Sjoert en Tine, beide talenten van grootmeesterniveau op het vlak van wiskundeles/bijles geven, zullen voor jou alle onderwerpen van het derde en het vierde jaar middelbaar onderwijs (= de tweede graad) uitvoerig en op de typische, briljante Academy-manier uit de doeken doen.

Vergeet dus het nablijven op woensdagmiddag om toch die ene vrijblijvende bijles over statistiek te volgen… Trek thuis rustig naar je kamer, en kijk op je dooie gemak een paar boeiende lesvideo’s op WeZooz Academy.
The light and bright side of learning is here ;-)!

Video Van regelmaat naar rijen - Wiskunde 2de graad
09:56

Annelies verdiept zich in het opstellen van rijen. (tweede graad)

Video Van een meetkundige rij naar een voorschrift en omgekeerd. - Wiskunde 2de graad
06:00

Annelies maakt oefeningen op de meetkundige rij. (tweede graad)

Video Van een rekenkundige rij naar een voorschrift en omgekeerd. - Wiskunde 2de graad
05:18

Annelies maakt oefeningen op de rekenkundige rij. (tweede graad)

Video Een meetkundige rij in de getallenleer van dichtbij bekeken - Wiskunde 2de graad
07:54

Annelies legt je in deze lesvideo getallenleer uit wat een meetkundige rij is. (tweede graad)

Video Zo neem je de Som van de eerste n-termen van een meetkundige rij! - Wiskunde 2de graad
10:43

Sjoert laat je in deze video zien hoe je de som van de eerste n-termen neemt van een meetkundige rij. (tweede graad)

Video De Som van een Rekenkundige Rij: een oefening! - Wiskunde 2de graad
11:48

Sjoert laat je in deze getallenleervideo zien hoe je de som van een rekenkundige rij neemt. (tweede graad)

Video Wat is een rekenkundige rij in de getallenleer? Annelies legt uit - Wiskunde 2de graad
07:04

Annelies vertelt je in deze lesvideo wat een rekenkundige rij in de getallenleer juist is. (tweede graad)

Video Maak kennis met de Rij van Fibonacci in de Wiskunde - Wiskunde 2de graad
09:29

Sjoert laat je kennis maken met de rij van Fibonacci in de wiskunde. (tweede graad)

Video OIF – ALGEMEEN INTRO - Wiskunde 2de graad
01:49

Annelies geeft in deze lesvideo een inleiding op ontbinden in factoren is. (2de graad)

Video OIF - voorbereiding - gemeenschappelijke factor - Wiskunde 2de graad
06:04

Annelies legt in deze lesvideo uit hoe je gemeenschappelijke factoren voorop zet. (2de graad)

Video OIF - voorbereiding - termen tellen - Wiskunde 2de graad
03:36

Annelies laat in deze lesvideo zien hoe je termen telt. (2de graad)

Video OIF - verschil van twee kwadraten - Wiskunde 2de graad
05:40

Annelies ontbindt in deze lesvideo wiskunde het verschil van 2 kwadraten. (2de graad)

Wiskunde is leuk en zelfs gemakkelijk!

Zit jij in het derde of vierde middelbaar? Dan ben je hier op de juiste pagina voor het overzicht van onze bijlessen wiskunde van de tweede graad. Aan leerstof van de eerste graad hoef je niet meer te denken. Al kan het wel zijn om af en toe wat herop te frissen. Met behulp van de leerkrachten van WeZooz Academy is wiskunde in de tweede graad een fluitje van een cent. Samen met de oefeningen is elk lesonderdeel al snel glashelder. 

Bijles wiskunde online volgen

Hoe werkt het concept nu precies van WeZooz Academy en zijn online bijlessen. Het is redelijk eenvoudig. Na het inloggen kies je het leerstofonderdeel dat nog niet helemaal duidelijk is voor jou. In dit geval wiskunde voor de tweede graad. Volg het lestraject naar keuze van A tot Z, bekijk de bijhorende lesvideo(‘s) en maak de oefeningen. Zo zal het leerstofonderdeel snel duidelijk worden.

Oefeningen wiskunde niet vergeten! 

Na het bekijken van een lesvideo wiskunde is de kans groot dat de leerstof al heel wat duidelijker is. Om zeker te zijn, maak je best ook nog de bijhorende wiskundeoefeningen. Het kan zeker geen kwaad en je vermijdt hierdoor onaangename verassingen tijdens toetsen of examens.

Bekijk de lesvideo’s wiskunde op jouw eigen tempo.

Door onze lesvideo's en handige lestrajecten heeft wiskunde geen geheimen voor jou. Bij WeZooz Academy is wiskunde volgen zelfs fun! Bovendien kies je zelf waar en wanneer je onze virtuele lessen wil volgen. Buiten in de tuin met een aangenaam zonnetje, lekker met de voeten omhoog in de zetel of gewoon aan je bureau. Het leerplatform van WeZooz Academy is compatibel met smartphone en tablet. Een PC of laptop is dus niet nodig.

Wat zit er in ons aanbod?

Uiteraard hoef je maar enkel de lesvideo’s wiskunde van de tweede graad te bekijken over de lesonderdelen die nog niet helemaal duidelijk zijn[CK2] . We hebben alle leerstof van de tweede graad wiskunde verfilmd! Voorbereiden, herhalen of studeren… Aan jou de keuze:

 

·      Kan je reële getallen en rationale getallen maar moeilijk van elkaar onderscheiden? Geen enkel probleem! Bekijk de lesvideo’s bij getallenleer en het wordt allemaal snel duidelijk.

·      Krijg je spontaan koude rillingen bij het horen van statistiek? Kom, dat is nergens voor nodig! Na het bekijken van de lesvideo zijn die koude rillingen al snel verdwenen.  

·      Nog steeds in het ongewisse aan het tasten met eerstegraadsfuncties en –vergelijkingen? Spoedig is dit verleden tijd.

·      “De stelling van Thales is het kwadraat van de schuine zijde dat gelijk is … of was dat nu de stelling van Pythagoras?” Dankzij de lesvideo’s vergeet je dit nooit meer!

·      Was je net afgeleid door het mooie weer buiten toen de leerkracht tweedegraadsfuncties –en vergelijkingen uitlegde? Het is je vergeven! Op onze site wordt het ook duidelijk uitgelegd.

Op naar een goed rapport

Met behulp van de bijlessen wiskunde haal je het beste uit jezelf. Onze leerkrachten zorgen ervoor dat de leerstof zo klaar is als een klontje voor jou. Een aha-erlebnis zal na het bekijken van elke lesvideo spontaan door de ruimte klinken. Geef toe! Dat is toch beter dan vloeken van miserie.