Specials

Technisch luisteren Nederlands - Woorden hakken en plakken.

Raad jij het woord dat we zoeken?Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
In een andere lesvideo legt Hannelore de lastige medeklinkers uit. Dit zijn medeklinkers die op meerdere manieren uit te spreken zijn. De plaats van de medeklinker in het woord is hierbij belangrijk. Die bepaalt de uitspraak.

Wat zie je in deze lesvideo? 

In deze lesvideo gaan we een spel spelen over technisch luisteren. Hannelore gaat zestien woorden hakken en dan vervolgens plakken. Wat is dat precies, hakken en plakken? Het een techniek om woorden juist te leren lezen. Hannelore gaat elk woord eerst gehakt voorlezen en vervolgens geplakt. Het is aan jou om het juiste woord te raden. 

Wat meer uitleg over hakken en plakken. 

Nog niet helemaal duidelijk wat hakken en plakken juist is? Zoals eerder gezegd, is het een techniek om woorden beter te leren lezen. Wat is er nodig om een woord te kunnen lezen? Eerst het herkennen van de letters en dan de weten welke klank erbij hoort. Het woord wordt dus in klanken gehakt en dan terug aan elkaar geplakt. Zo leer je woorden juist te lezen en uitspreken. 

Welk spel spelen we met hakken en plakken?

Hannelore laat jou zestien woorden raden. Eerst leest ze de woorden gehakt voor. Dan heb jij de tijd om het juiste woord te raden. Vervolgens zegt ze het woord dat we zoeken. De bijhorende afbeelding zal ook oplichten. Hakken en plakken, dat is spelplezier verzekerd. 

Zijn er nog lesvideo's over technisch luisteren? 

Naast hakken en plakken zijn er nog andere lesvideo's in het lestraject "technisch spreken en luisteren Nederlands voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)". In een andere lesvideo overloopt Hannelore het alfabet. Hoe dat in zijn werk gaat? Daarvoor moet je de lesvideo bekijken. De andere lesvideo's in dit traject zijn ook zeer de moeite waard om te bekijken. 

Deze lesvideo is een samenwerking tussen WeZooz Academy en het gemeenschapsonderwijs voor OKAN. 


woorden opsplitsen wezoozacademy go okan hakken plakken klanken technisch luisteren


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!