Fysica

Werner test de Lorentzkracht op een Bewegende Lading in een Magnetisch Veld!

Werner laat je een proefje zien waar de lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld te zien valt. (derde graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Werner test de Lorentzkracht op een Bewegende Lading in een Magnetisch Veld!De Lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld.

 

Over wat gaat deze video ivm de lorentzkracht op een bewegende lading?

Wat de Lorentzkracht juist is, kwam je reeds te weten in een andere fysica video met Werner. In deze video bekijkt Werner de Lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld.

 

Hoe luidt de formule over de lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld?

De Lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld kent ook haar formule. Hoe luidt deze formule? De Lorentzkracht is gelijk aan de magnetische inductie maal de bewegende lading maal de snelheid. Met deze formule kan je berekenen met welke kracht een deeltje een bocht gaat beschrijven.

 

 

Zijn er nog video's over de lorentzkracht op een bewegende lading?

In deze video kom je de formule te weten van de Lorentzkracht op een bewegende lading in een magnetisch veld. Check zeker ook deze video over de lorentzkracht of laplacekracht!


formule snelheid leren fysica wetenschappen studeren lading veld rechterhandregel lorentzkracht laplacekracht inductie bewegende magnetish


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!