Wiskunde

Aantal Oplossingen en het Teken van de oplossingen bij tweedegraadsvergelijkingen.

In deze video maakt Liesbeth op verzoek van 1 van jullie, een overzichtelijke bespreking van tweedegraadsvergelijkingen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Aantal Oplossingen en het Teken van de oplossingen bij tweedegraadsvergelijkingen.Het aantal oplossingen en het teken ervan.

 

Waarover gaat deze video over het aantal oplossingen en het teken bij tweedegraadsvergelijkingen?

In deze video legt Liesbeth uit wat het aantal en het teken van de oplossingen bepaalt in een tweedegraadsvergelijking. Als de discriminant kleiner is dan nul, dan zullen er geen oplossingen zijn. Als de discriminant gelijk is aan nul, dan is er één oplossing, maar deze is dubbel. Je krijgt namelijk twee keer dezelfde oplossing bij het berekenen van de discriminant in je tweedegraadsvergelijking. Als de discriminant groter is dan nul, dan zijn er twee mogelijke oplossingen. 

Liesbeth legt in deze lesvideo over het aantal en het teken van de oplossingen van tweedegraadsvergelijkingen zowel de theorie als de oefeningen uit. Je krijgt een mooi uitgewerkt voorbeeld van een oefening op tweedegraadsvergelijkingen

Hoeveel oplossingen en welk teken zullen de oplossingen hebben bij tweedegraadsvergelijkingen?

Om te weten te komen wat het aantal oplossingen is en wat het teken van de oplossingen is, klik je hier en dan krijg je een mooi schematisch overzicht

Het aantal oplossingen hangt af van de discriminant. (##D = b^2 – 4ac##)
Het teken van de oplossingen hangt af van het product en de som.

Voor wie is deze video bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een uitgebreide oefening op tweedegraadsfuncties, dus zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn. 

Over de leerkracht die je tweedegraadsvergelijkingen uitlegt.

Liesbeth is een licentiaat in de Wiskunde en is een fulltime nerd. Als ze niet dagdroomt over ruimteschepen en oneindige getallen, dan geeft ze les in het TISCA aan de derde graad Wiskunde. Met veel plezier traint ze haar leerlingen om de mysteries van de wiskunde te ontdekken!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over tweedegraadsvergelijkingen?

Wil je een meer geavanceerde oefening maken, bekijk dan zeker en vast ook deze oefening op het aantal oplossingen en het teken van de oplossingen bij tweedegraadsvergelijkingen.

 


wiskunde negatief positief getal som product tweedegraadsvergelijkingen discriminant teken oplossingen aantal analyse dubbel Liesbeth tweedegraadsfuncties


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!