Wiskunde

Aantal Oplossingen en het Teken ervan: een geavanceerde Oefening

In deze video maakt Liesbeth voor de durvers onder jullie een meer geavanceerde oefening op tweedegraadsvergelijkingen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Aantal Oplossingen en het Teken ervan: een geavanceerde OefeningOefening op het aantal oplossingen en het teken ervan.

 

Waarover gaat deze video ivm het aantal oplossingen en teken?

In deze video daagt Liesbeth je uit om een iets geavanceerdere oefening te maken op het aantal oplossingen en het teken ervan bij tweedegraadsvergelijkingen. Je zag eerder al eerstegraadsvergelijkingen en kan deze met gemak oplossen. Wel, in de tweede graad zie je ook tweedegraadsvergelijkingen. Op WeZooz Academy leren we je graag bij hoe je ook tweedegraadsfuncties met veel gemak kan oplossen! Je leert daarbij het aantal oplossingen te vinden en ook het teken te bepalen.  Daarom begin je best even met deze geavanceerdere oefening op tweedegraadsvergelijkingen! 

Liesbeth legt je in deze video met plezier uit hoe je de parameters kan uitwerken in dit soort oefeningen!

 

Wat moet je weten vooraleer je aan deze oefening op het aantal oplossingen en teken begint?

Wat je moet weten vooraleer je deze geavenceerdere oefening maakt op het aantal oplossingen en het teken ervan bij tweedegraadsvergelijkingen, bekijk je best nog even dit overzicht.

Er moet bij oplossingen voor tweedegraadsvergelijkingen steeds voldaan worden aan drie voorwaarden om het aantal oplossingen en het teken te vinden: 

1) Er moeten twee verschillende oplossingen zijn --> De discriminant moet dus positief zijn. 

2) Ze moeten hetzelfde teken hebben --> Het product moet dus positief zijn.

3) Oplossingen moeten strikt positief zijn --> De som moet dus positief zijn. 

Deze drie voorwaarden hangen vast aan discriminant, product en som. 

 

Voor wie is deze video over het aantal oplossingen en het teken in tweedegraadsvergelijkingen bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op tweedegraadsfuncties, dus kijk zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn. 

 

Over de leerkracht die je het aantal oplossingen en het teken in tweedegraadsvergelijkingen uitlegt.

Liesbeth is een licentiaat in de Wiskunde en is een fulltime nerd. Als ze niet dagdroomt over ruimteschepen en oneindige getallen, dan geeft ze les in het TISCA aan de derde graad Wiskunde. Met veel plezier traint ze haar leerlingen om de mysteries van de wiskunde te ontdekken!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over het aantal oplossingen en het teken ervan?

Wil je nog eens de basistheorie bekijken over het aantal oplossingen en het teken ervan bij tweedegraadsvergelijkingen, bekijk dan zeker en vast ook nog eens deze video's. 


wiskunde negatief positief getal som product tweedegraadsvergelijkingen discriminant tweedegraadsvergelijking teken oefening oplossingen analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!