Nederlands

De Spelling van Engelse Werkwoorden in het Nederlands!

Frances traint in deze video op de spelling van Engelse werkwoorden. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Spelling van Engelse Werkwoorden in het Nederlands!Spelling van Engelse werkwoorden in het Nederlands.

 

Waarover gaat deze video ivm spelling?

In deze video bespreekt Frances de spelling van Engelse werkwoorden in het Nederlands. Volgen zij gewoon de regels van de Nederlandse werkwoorden of niet? 

 

Hoe spel je Engelse werkwoorden in het Nederlands?

De spelling van Engelse werkwoorden in het Nederlands is eigenlijk gelijk aan die van Nederlandse werkwoorden. In de tegenwoordige tijd (OTT) neem je gewoon de stam voor de 1ste pers. enk en in de 2de en 3de persoon enk. voeg je er een -t aan toe. Het enige waar je voor moet oppassen, zijn werkwoorden zoals skaten. De stam zou hier normaal 'skat' moeten zijn, maar omdat dit niet klinkt, wordt het skate. De 2de en 3de pers. enk. worden dan ook 'skatet'. Het ziet er raar uit, maar het is wel juist.

In de verleden tijd (OVT) is het net zoals bij de Nederlandse werkwoorden stam + -de/-te. Ook dit ziet er soms raar uit. Bijvoorbeeld "hij skatete", maar zo is het wel juist. Het voltooid deelwoord tenslotte wordt net zoals de Nederlandse werkwoorden gevormd door -ge/-ver + stam + d/t. Een tip om te weten of het VD eindigt op -d of op -t, is om het te verlengen. Bijvoorbeeld: het VD van snowboarden, is gesnowboard, want je zegt 'ik snowboardde'. Wil je de spelling van Engelse werkwoorden in het Nederlands nog eens inoefenen, download dan zeker en vast dit document en om na te gaan of je alles juist hebt, deze verbetersleutel.

 

Zijn er nog video's over spelling?

Wil je meer video's over de spelling van werkwoorden bekijken, check dan zeker en vast ook deze video.


tijd regels engelse werkwoorden werkwoord verleden voltooid deelwoord tegenwoordige spelling nederlands stam onvoltooid verlengen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!