Economie

Prijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraag

Het prijsverschil kan veroorzaakt worden door een verschil in vraag.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Prijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraagPrijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraag

In de vorige video kon je zien waarom je favoriete paar sneakers online goedkoper is dan in de winkel. In deze video zie je dan weer waarom je favoriete sneakers zo veel duurder zijn dan sneakers waar geen merk op staat. Dit prijsverschil kan veroorzaakt worden doordat de prijs bepaald wordt op basis van de vraag

Inhoud: Prijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraag

Bij prijsbepaling op basis van de vraag, of ook wel demand-based-pricing genoemd, wordt de prijs van een product bepaald door wat de consument bereid is te betalen. Een ondernemer kan een marktonderzoek uitvoeren om te weten te komen welke prijs dat is.

Je bent bereid om meer te betalen voor sneakers van een bekend merk dan voor sneakers van een onbekend merk. Door veel promotie, een sterk merkenbeleid en luxueuze verkooppunten kan een ondernemer ervoor zorgen dat de consument het gevoel krijgt dat een hoge prijs gerechtvaardigd is. 

 Inhoud: Prijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraag - deel 2

Het voordeel van deze methode van prijsbepaling is dat je vrijwel zeker bent dat de consument bereid is deze prijs te betalen. 

De nadelen zijn dat de prijs lager kan zijn dan de kostprijs van het product en dat de prijs hoger kan zijn dan de prijs van de concurrentie.  

Outro: Prijsbepaling verkoopprijs op basis van de vraag

Aan jou om te bepalen welke prijs je bereid bent te betalen. Kies je voor het dure merk, of voor een goedkoper alternatief? Dit was de laatste manier om prijzen te bepalen. Je zal zien dat je genoeg voorbeelden vindt van prijsverschillen in je omgeving waar je deze verschillende manieren op kan toepassen. 

 


economie vraag merken prijsbepaling verkoopprijs bedrijfseconomie


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!