Biologie

Ontginning en Uitputting van Grondstoffen!

Luc Redig van het EcoHuis in Antwerpen heeft het in deze video over hernieuwbare en niet-hernieuwbare grondstoffen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Ontginning en Uitputting van Grondstoffen!Ontginning en uitputting van grondstoffen.

 

Deze video werd gemaakt in samenwerking met het EcoHuis in Antwerpen. Voor meer info surf naar www.ecohuis.antwerpen.be.

 

Waarover gaat deze video i.v.m. grondstoffen?

In deze video vertelt Luc Redig van het EcoHuis in Antwerpen je over de ontginning en uitputting van verschillene grondstoffen.

 

Wat is het verschil tussen hernieuwbare en niet-hernieuwbare grondstoffen?

Er zijn verschillende soorten grondstoffen. Een voorbeeld van een natuurlijke grondstof is hennep. Voor de productie hiervan is weinig water nodig en het product (meestal kledij) kan voortdurend gerecycleerd worden tot het uiteindelijk terug hennep wordt. De ontginning van hennep is bij wijze van spreken eindeloos en er is geen sprake van uitputting. Andere hernieuwbare grondstoffen zijn agrarische grondstoffen (hout, gewassen, ...), water, zon, wind, .... Voor de ontginning van aluminium moet er erg vervuild worden. Er worden behuizingen voor laptops mee gemaakt, blikjes. Deze laatste kunnen wel een paar keer gerecycleerd worden, maar uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. Andere niet-hernieuwbare bronnen zijn: fossiele brandstoffen (aardolie, aardgas, steenkool, ...), minerale grondstoffen (aluminium, koper, zilver, ...) en nucleaire grondstoffen (uranium, ...). Deze zijn dus wel uitputbaar.

 

Zijn er nog video's over grondstoffen?

Wil je meer weten over meer doen met minder grondstoffen, check dan zeker en vast ook deze video over watergebruik.


natuurlijke water grondstoffen fossiele biologie productie bron ontginning uitputting ecologie bronnen recycleren brandstoffen minerale nucleaire


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!