Biologie

Het Belang van Water!

Luc Redig van het EcoHuis in Antwerpen vertelt je in deze video over het waterverbruik van de gemiddelde Vlaming. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het Belang van Water!Het belang van water.

 

Deze video werd gemaakt in samenwerking met het EcoHuis in Antwerpen. Voor meer info surf naar www.ecohuis.antwerpen.be.

 

Waarover gaat deze video i.v.m. water?

In deze video onderstreept Luc Redig van het EcoHuis het belang van water.

 

Hoe zit het met het waterverbruik van de gemiddelde Vlaming?

De gemiddelde Vlaming verbruikt zo een 100 liter water per dag waarvan 280 liter water per week om het toilet door te spoelen, 21 liter per week voor drank en voeding en 20 liter per week voor het tanden poetsen met een blijvend lopende kraan. Dit zijn allemaal voorbeelden van rechtstreeks verbuik van water. Maar er kruipt werkelijk overal water in. Om 1kg vlees te maken bijvoorbeeld, is er 10000 liter water nodig. Water is de bron van alle leven, maar we moeten er wel respectvol mee omgaan, want ook deze hernieuwbare grondstof raakt op een zeker moment uitgeput.

 

Zijn er nog video's over grondstoffen?

Wil je meer weten over grondstoffen, bekijk dan zeker en vast ook deze video over de ontginning en uitputting van grondstoffen.


water grondstoffen hernieuwbare biologie bron grondstof belang liter ontginning ecologie EcoHuis watergebruik uitputbaar verbruik


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!