Wiskunde

Lengte lijnstuk - lengte-eenheden

Bart vertelt in deze lesvideo over het verschil tussen de lengte van een lijnstuk en de gelijkheid ervan. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Lengte lijnstuk - lengte-eenhedenLengte van een lijnstuk en lengte-eenheden. Drie woorden die sterk op elkaar lijken, maar een totaal verschillende betekenis hebben. Bart is de juiste man op de juiste plaats om jou hier verder in te helpen. Hij nodigt ons uit in zijn eigen tuin om het verschil duidelijk te herkennen in de lengte van een lijnstuk en lengte-eenheden. Hij is het nl. beu om zijn tuin te sproeien met een gieter. Hij wil graag een tuinslang kopen om dit werkje te verlichten. Maar hoe lang moet die tuinslang nu zijn? Deze leerstof is onderdeel van meetkunde van de eerste graad.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. lengte van een lijnstuk en lengte-eenheden?

Bart wil graag weten hoelang zijn tuin is. Zo kan hij een tuinslang kopen die lang genoeg is om zijn tuin volledig te sproeien. Aan de hand hiervan legt Bart uit hoe je de lengte van een lijnstuk bepaalt en somt hij nog eens de verschillende lengte-eenheden op. Je ziet het zelf! Buiten zijn heeft alleen maar voordelen.

Wat is het verschil tussen even lange en gelijke lijnstukken?

Als je de afstand/lengte van een lijnstuk wil noteren, moet je 2 dingen opschrijven: een (maat)getal en een eenheid. De verschillende lengte-eenheden zijn mm, cm, dm, m, dam, hm en km.

Pas op: lijnstukken die even lang zijn, betekent niet dat ze gelijk zijn. Dit legt Bart uit in de lesvideo.

Zijn er nog lesvideo’s over lengte, lijnstuk en lengte-eenheden?

Deze lesvideo over lengte, lijnstuk en lengte-eenheden behoort tot vlakke meetkunde. In een andere lesvideo over vlakke meetkunde gaat Bart het midden van een lijnstuk bepalen. In het lestraject lengte lijnstuk, midden van een lijnstuk en afstanden’ kan je ook nog een oefening maken op lengte, lijnstuk en lengte-eenheden. Zo weet je meteen of de leerstof goed begrepen is. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.


lengte rechte lijnstuk meetlat afstand gelijk even lang eenheid eenheden lengte-eenheid lengte-eenheden tuin meter evenlang tuinslang gieter meetlint


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!