Wiskunde

Perspectieftekening kubus en balk - Cavalière

Bart tekent in deze wiskunde lesvideo enkele ruimtefiguren in perspectief naar het Cavalièreprincipe. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Perspectieftekening kubus en balk - CavalièrePerspectieftekening volgens Cavalière: kubus en balk

Bart is slecht gehumeurd. Het is hem alweer niet gelukt om op een juiste manier een kubus en een balk te tekenen. Gelukkig voor hem schiet zijn goede vriend Cavalière hem te hulp met zijn perspectieftekening. Mede hierdoor kan Bart toch op de juiste manier een kubus en een balk tekenen. We spreken dan ook over de perspectieftekening van Cavalière. Deze leerstof is onderdeel van ruimtemeetkunde van meetkunde. Samen met WeZooz Academy loodst Bart je naar uitstekende punten voor wiskunde.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. perspectieftekening volgens Cavalière: kubus en balk?

In deze lesvideo maakt Bart een perspectieftekening van een balk en een kubus naar het voorbeeld van Cavalière. Hij doet dit door vier stappen te volgen.

Hoe teken je een kubus en een balk volgens de perspectieftekening van Cavalière?

Cavalière heeft uitgevonden hoe je een goede perspectieftekening moet maken van een balk of kubus. Bij het volgen van de volgende vier stappen teken je binnenkort de perfecte kubus en balk. Uiteraard gebruik je een geodriehoek of latje tijdens het tekenen.

  1. Teken het voorvlak op ware grootte.
  2. Evenwijdige rechten teken je ook evenwijdig.
  3. Teken de diepte maar half zo lang als in werkelijkheid
  4. Teken de diepte onder een hoek van 45°.

Nadat je deze stappen perfect hebt uitgevoerd, verschijnt er een perfecte kubus of balk op je papier. Met dank aan de perspectieftekening van Cavalière. Wat een krak was die man toch!

Zijn er nog lesvideo's over perspectieftekening van Cavalière?

Nee, dit is de enige lesvideo over de perspectieftekening van Cavalière. In dit lestraject kan je ook een oefening en een test hierop maken. Zo ben je zeker of de theorie van perspectieftekening van Cavalière goed in die hersenen van je zit. Waar wacht je nog op? Ga die kubus en balk nu maar tekenen. Hop hop, vooruit met de geit.


tekenen balk kubus cavalieres cavalière perspectieven perspectief stippel lijntjes perspectieftekeningen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!