Wiskunde

Een vraagstuk oplossen met een eerstegraadsvergelijking aan de hand van 4 eenvoudige stappen. (leeftijden)

Liesbeth gaat een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking oplossen in vier stappen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Een vraagstuk oplossen met een eerstegraadsvergelijking aan de hand van 4 eenvoudige stappen. (leeftijden)Liesbeth klust af en toe bij in de bioscoop. Onlangs passeerde er een man langs haar kassa die twee kaartjes wilde. Eentje voor hem en eentje voor zijn zoon. Niks speciaal zou je denken. Wel, de vader zei dit over hun leeftijden: “Ik ben drie keer ouder als mijn zoon en binnen vijf jaar gaat hij vier jaar jonger zijn dan de helft van mijn leeftijd dan. Mogen wij twee kaartjes voor zaal drie?” Tja, hoe moet Liesbeth dit oplossen? Ze is verplicht om het juiste tarief aan te rekenen. Dit is een vraagstuk dat je moet oplossen met een eerstegraadsvergelijking. Deze leerstof is onderdeel van getallenleer van de eerste graad.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. een vraagstuk oplossen met een eerstegraadsvergelijking?

Liesbeth leert je in deze lesvideo hoe je een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking kan oplossen. Ze probeert in deze lesvideo zo de leeftijd te achterhalen van de vader en zijn zoon.

Hoe moet je een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking oplossen?

Stel twee kolommen op. Een voor de leeftijden van de vader en zijn zoon nu en een voor hun leeftijden binnen vijf jaar. Liesbeth begint dan met de onbekende x te definiëren, stelt dan de vergelijking van de eerste graad op, lost de vergelijking op en formuleert als laatste een antwoordzin. Volg zelf deze stappen in de juiste volgorde om zo een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking te kunnen oplossen. Vergeet zeker nooit je antwoordzin te controleren.

Zijn er nog lesvideo's over eerstegraadsvergelijking?

Wil je nog lesvideo's bekijken over een vraagstuk oplossen met een eerstegraadsvergelijking?  Check dan zeker deze lesvideo. Hier gaat Liesbeth in de bioscoopzaal een vraagstuk oplossen met een eerstegraadsvergelijking. In het lestraject vraagstukken oplossen m.b.v. een eerstegraadsvergelijking kan je ook oefeningen maken op deze leerstof. Zo ben je zeker of je het helemaal begrijpt. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.  

Met dank aan Siniscoop in Sint - Niklaas.

 


bart oplossen vergelijking vraagstuk vraagstukken onbekende eerstegraadsvergelijking vergelijking van de eerste graad eerste graad 1ste graad vergelijking opstellen vergelijking oplossen antwoordzin


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!