Wiskunde

Een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking oplossen. (bioscoop)

Liesbeth lost in de bioscoopzaal een vraagstuk op met een eerste graadsvergelijking. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Een vraagstuk met een eerstegraadsvergelijking oplossen.  (bioscoop)Een vraagstuk met eerstegraadsvergelijking. Hoe begin je daaraan? Dat gaat Liesbeth uitleggen door naar de bioscoop te gaan. 

Liesbeth is een echte filmfanaat. Dankzij WeZooz Academy mag ze gratis naar de bioscoop. Op voorwaarde wel dat ze eerst uitrekent hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen er in de bioscoopzaal zullen zitten. Ze gaat dit oplossen dankzij een vraagstuk met eerstegraadsvergelijking. Deze leerstof is onderdeel van vergelijkingen en vraagstukken van getallenleer.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. een vraagstuk met eerstegraadsvergelijking?

Liesbeth gaat berekenen hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen er in de bioscoopzaal zitten. Ze lost dit vraagstuk op aan de hand van een eerstegraadsvergelijking. Ze definieert eerst x als het aantal volwassenen en 500-x als het aantal kinderen. Je kan ook het aantal kinderen definiëren als x en het aantal volwassenen als 500-x. Als de twee uitkomsten gelijk zijn, is er geen enkel probleem. 

Hoe los je een vraagstuk op met een eerstegraadsvergelijking?

Liesbeth begint met de onbekende x te definiëren, stelt dan de vergelijking van de eerste graad op, lost de vergelijking op en formuleert als laatste een antwoordzin. Volg zelf deze stappen in de juiste volgorde om zo het vraagstuk met eerstegraadsvergelijking op te lossen. Vergeet zeker nooit je antwoord te controleren. Een vraagstuk eindigt altijd met een antwoordzin. Anders is je antwoord nooit volledig!

Zijn er nog lesvideo’s over vraagstukken met eerstegraadsvergelijkingen?

Wil je nog lesvideo's bekijken over vraagstukken met eerstegraadsvergelijkingen? Bekijk dan zeker ook deze lesvideo. Hier gaat Liesbeth de leeftijd berekenen van een vader en zijn zoon. Deze twee lesvideo’s horen tot het lestraject van vraagstukken oplossen m.b.v. een eerstegraadsvergelijking. Na elke lesvideo is er een oefening voorzien om te testen of de leerstof goed begrepen is. Op het einde van elk lestraject volgt er dan een algemene test om uit te maken of alle leerstof goed begrepen is door jou.

Met dank aan Siniscoop in Sint-Niklaas  

 


oplossen vergelijking vraagstukken onbekende eerstegraadsvergelijking vergelijking van de eerste graad eerste graad 1ste graad vergelijking opstellen vergelijking oplossen antwoordzin eerste graad Liesbeth


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!