Wiskunde

Machten van eentermen met natuurlijke exponenten berekenen

Liesbeth legt je in deze video uit hoe je machten van een eenterm berekent. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten van eentermen met natuurlijke exponenten berekenenIn deze lesvideo gaat Liesbeth eentermen met natuurlijke exponenten berekenen. Hoe ga je hier precies te werk? Dat legt Liesbeth je uit. Deze lesvideo behoort tot veeltermen van getallenleer. WeZooz Academy staat voor je klaar voor online bijles. 

Waarover gaat deze video i.v.m. het berekenen van van eentermen met natuurlijke exponenten?

In deze lesvideo verdiept Liesbeth zich in het berekenen van eentermen met natuurlijke exponenten. Aan de hand van drie voorbeelden maakt ze deze leerstof hapklaar om in te studeren. 

Hoe ga je te werk bij het berekenen van eentermen met natuurlijke exponenten?

Het berekenen van eentermen met natuurlijke exponenten is vergelijkbaar met het berekenen van een macht met een product of quotiënt. Ben je daar niet helemaal meer met mee? In deze lesvideo legt Liesbeth dit haarfijn uit.

Hoe ga je nu precies te werk? Bij eentermen moet je elke factor tot de aangegeven macht verheffen. Dit voor zowel de coëfficienten als de lettergedeeltes.

Let wel op! Bij een negatief teken moet je kijken naar naar de macht. Is die macht even? Dan verandert het negatief teken in een positief teken. Is het omgekeerd en is de macht oneven?  Dan verandert het negatief teken niet.  

Zijn er nog lesvideo's over termen?

Wil je zelf nog oefeningen maken op het berekenen van eentermen met natuurlijke exponenten? In dit lestraject helpen wij je verder. Wil je meer lesvideo's bekijken over eentermen, bekijk dan ook deze lesvideo.


toestandsteken wiskunde macht haakjes veeltermen eentermen tweetermen drietermen viertermen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!