Wiskunde

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - product en quotiënt tot een macht verheffen!

Liesbeth legt in deze video uit hoe we een product of een quotiënt tot een macht verheffen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - product en quotiënt tot een macht verheffen!In deze lesvideo heeft Liesbeth het over hoe je een product en een quotiënt tot een macht moet verheffen. Om het goed en duidelijk te illustreren, maakt ze gebruik van enkele voorbeelden. Deze lesvideo behoort tot machten en vierkantswortels van getallenleer.  

Waarover gaat deze video i.v.m. het product en een quotiënt tot een macht verheffen?

In deze video vertelt Liesbeth hoe je een product en quotiënt tot een macht moet verheffen. Ze doet dit aan de hand van enkele voorbeelden. In het bijhorende lestraject kan je zelf ook nog een oefening maken hierop. Zo krijg je dit onderwerp perfect onder de knie. 

Hoe moet je een product en quotiënt tot een macht verheffen?

Deze lesvideo is opgesplitst in twee delen. Hoe verhef je een macht tot een product en hoe verhef je een macht tot een quotiënt? We leggen het even kort uit. Na de uitleg toetst Liesbeth de leerstof af met enkele voorbeelden.  

Een product en quotiënt tot een macht verheffen.

Om een product tot een macht te verheffen, verhef je gewoon elke factor tot die macht. Simpeler kunnen wij het niet uitleggen. Liesbeth legt het je nog iets uitgebreider uit. 

Voor een quotiënt tot een macht te verheffen, verhef je zowel de teller als de noemer tot die macht. Ook dit kunnen wij niet eenvoudiger uitleggen. Voor iets meer uitleg hierover, open de lesvideo. 

Zijn er nog video's over machten met rationale grondtallen en gehele exponenten?

Begrijp je de leerstof over een product en quotiënt tot een macht verheffen nog niet helemaal? Bekijk dan eerst nog even deze lesvideo.  Hier vermenigvuldigt en deelt Liesbeth machten met hetzelfde grondtal. Dit kan een grote hulp zijn voor het begrijpen van de leerstof van de bovenstaande lesvideo. Op zoek naar uitleg over andere leerstof? Bekijk dan zeker het leerstofoverzicht van WeZooz Academy.


breuken machten verheffen producten factoren vermenigvuldigen vermenigvuldiging verheffing tot de breukvormen quotiënten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!