Wiskunde

Evenredigheid en schalen

Bart legt in deze video uit wat evenredigheid te maken heeft met schalen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Evenredigheid en schalenSchalen: evenredigheid

 

Waarover gaat deze video i.v.m. schalen en evenredigheid?

Wat hebben schalen en evenredigheid met elkaar te maken? Bart vertelt het je allemaal in deze video. Hij heeft een schaalmodel van zijn droomwagen kunnen bemachtigen. Nu kan hij dankzij schalen en evenredigheid nakijken of die auto in zijn garage zal passen. 

 

Wat is het verband tussen schalen en evenredigheid?

Bart geeft je in deze video een extra uitleg bij schalen en evenredigheid. Bart kocht een schaalmodel van een auto om na te kijken of de echte auto in zijn garage zou passen. Bart helpt je bij het berekenen van 1 van de 3 als je er 2 gegeven krijgt. Het is namelijk zo dat schalen voldoen aan het principe van de evenredigheid. Als je de schaal van het model weet en je meet de grootte van het model, dan kan je evenredigheid toepassen. Zo kan je de werkelijke afmetingen van de auto berekenen met behulp van schalen en evenredigheid!

 

Voor wie is deze video over schalen en evenredigheid bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie getallenleer bij het vak Wiskunde.  

 

Over de leerkracht die je schalen en evenredigheid uitlegt.

Wil je simpelweg een les wiskunde leren, dan moet je helaas niet bij Bart zijn. Deze hyperenthousiaste voetbalsupporter (Waasland-Beveren for the win!) is namelijk eerder een inspirator, een bezieler, een profeet van de wiskunde. Bart geeft geen les; en Bart zal je niets leren in de klassieke zin van het woord. Neen. Bart verkondigt, orakelt, predikt wiskunde. En dat doet hij al bijna 10 jaar lang in de eerste graad; met evenveel plezier, inzet en energie. Juist om die reden, beste Academiër, is Bart zo motiverend en boeiend om naar te luisteren. Bovendien is wiskunde voor Bart gewoon FUN. Dat was vroeger al zo, toen hij nog in de schoolbanken zat (wiskundeprimus bij uitstek), en nu is dat nog steeds het geval. Zelfs tijdens zijn lerarenopleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool bleef Bart wiskunde op die manier ervaren. Het logische gevolg is natuurlijk dat Bart nu, als leerkracht van de awesome WeZooz Academy, van elke les iets FUN-tastisch heeft gemaakt. Wij kunnen je alvast vertellen dat hij daar glansrijk in geslaagd is. Kijk je naar zijn toffe lesvideo's, dan heb je niet het gevoel dat je aan het leren bent zoals je dat in de klas doet, integendeel, je bent wiskunde op een toffe manier aan het inhaleren zonder dat je het goed en wel beseft. BART is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over evenredigheid?

Wil je meer weten over evenredigheid, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde bart recht getallenleer verhouding product vermenigvuldigen vermenigvuldiging schaalmodel schaal schalen evenredigheid auto evenredig kruisvermenigvuldiging kruis


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!