Techniek

Metaal eenvoudig plooien met een plooibank.

Hoe plooi je metaal met een plooibank? (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Metaal eenvoudig plooien met een plooibank.Metaal plooien met een plooibank

 Een eenvoudige manier om een stuk metaal te plooien is door gebruik te maken van een plooibank. Mits de juiste instellingen van het toestel is dit een fluitje van een cent. Wim toont jou de correcte manier van gebruiken in deze lesvideo. Wat heeft hij daarvoor nodig? Een stuk metaal om te plooien en een plooibank uiteraard. Deze leerstof hoort tot techniek van de eerste graad. 

Wat is een plooibank? 

Een plooibank is, zoals het woord al doet vermoeden, een toestel om materiaal mee te plooien. Metaal plooien om precies te zijn. Hoe je dat precies in zijn werk gaat, toont Wim in de lesvideo. Je hoeft daarvoor enkel maar op playbutton van de lesvideo te klikken. Niet moeilijk denken wij. 

Waar moet je voor oplettten bij het plooien van metaal met een plooibank?

Let op de volgende zaken wanneer je metaal wilt plooien met een plooibalk

Eerst zorg je ervoor dat het stuk metaal goed geklemd zit. Anders gaat het metaal loskomen tijdens het plooien

Daana stel je de hoogte in van de buigbalk. Hiermee ga je de plooibeweging maken. Die moet ingesteld worden naargelang de dikte van de te plooien metaalplaat. Anders kan je het metaal niet in een rechte hoek plooien

Hoe je dit allemaal precies moet doen, aan welke schroeven en knoppen je hiervoor allemaal moet draaien. Wim toont het in de lesvideo. 

Zijn er nog lesvideo's over techniek? 

Ben je mee met het plooien van met metaal met een plooibank? In een andere lesvideo gaat Wim geen metaal, maar kunststof plooien. Niet met een plooibank maar met een stralingsbalk. Daarnaast vind je nog andere lesvideo's over techniek op de pagina van gereedschapsleer. Zeker de moeite dus om eens te bekijken. Deze lesvideo is een samenwerking tussen techniekgoeroe Wim Broos en WeZooz Academy


techniek wim broos plooibank metaal plooien wezooz academy eerst graad


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!