Techniek

Een rechte hoek uitsnijden met een hoekschaar.

Wim hanteert een hoekschaar in deze lesvideo. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Een rechte hoek uitsnijden met een hoekschaar.Het gebruik van de hoekschaar 

In een andere lesvideo laat Wim je kennis maken met de hefboomplaatschaar. Met dit toestel is snel en nauwkeurig lijnen knippen in plaatmateriaal een fluitje van een cent. Het toestel dat Wim demonstreert in deze lesvideo is ook met een schaar en een hefboom. Alleen is het doel hiervan iets anders. Maak kennis met de hoekschaar en het gebruik ervan. Deze leerstof behoort tot het vak techniek van de eerste graad

Wat is een hoekschaar en waar dient het gebruik voor? 

Een hoekschaar is een toestel om rechte hoeken (90°) mee uit te snijden. Dit is vooral voor plaatmateriaal van toepassing. Mits het juiste gebruik van de hoekschaar natuurlijk. Anders ga je er een soep van maken. 

Het gebruik van een hoekschaar. 

Wat is nu het juiste gebruik van de hoekschaar? We geven nog enkele tips zodat alles vlot en gesmeerd verloopt.   

Belangrijk bij het gebruik van de hoekschaar is de hefboom. Die gaat ervoor zorgen dat het doorsnijden in één vlotte beweging gebeurt. Wat moet jij daarvoor doen? De hefboom helemaal achteraan vastnemen en dan naar beneden trekken. Hierdoor kan je meer kracht zetten om de neergaande beweging te maken. 

Zet de plaatsers vast. Dankzij de plaatsers blijft het door te knippen materiaal op zijn plaats. Dit kan echter alleen maar wanneer de plaatsers zijn vastgezet. Niet vergeten dus! 

Zorg ervoor dat er niemand achter de hefboom staat. Wees zeker dat er niemand achter de hefboom staat wanneer je deze naar beneden trekt. Anders gaat er iemand met veel hoofdpijn naar huis. 

Zijn er nog lesvideo’s van het vak techniek? 

Ben je helemaal mee met het gebruik van de hoekschaar? Bekijk dan zeker ook de andere lesvideo’s van het vak techniek op de pagina van gereedschapsleer. Zo legt Wim in een andere lesvideo het juiste gebruik uit van een plooibank. Een toestel om materiaal in een juiste hoek te plooien. Heel interessant dus. Bekijk zeker ook eens de andere lesvideo's van WeZooz Academy

 

 


eerste graad techniek wezoozacademy wim broos hoekschaar


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!