Frans

De comparatief en superlatief van mal en mauvais.

Dries vertelt je in deze lesvideo over de superlatief en comparatief van mal en mauvais! (eerste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De comparatief en superlatief van mal en mauvais.De comparatief en superlatief van mal en mauvais

In een andere lesvideo legt Dries de comparatief en superlatief uit van de bon en bien.  In deze lesvideo legt hij de comparatief en superlatief uit van mal en mauvais. Deze leerstof is onderdeel van adjectifs van  grammaire van de eerste graad Frans.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. de comparatief en superlatief van mauvais en mal? 

De comparatief en de superlatief van mal en mauvais legt Dries uit in deze lesvideo. Het is belangrijk om die goed van elkaar te onderscheiden. Mal en mauvais hebben dan wel dezelfde betekenis nl. slecht, maar je gebruikt beide in een andere context. 

Wat is het verschil tussen mal en mauvais? 

Mal en mauvais hebben alle twee dezelfde vertaling nl. slecht. Toch gebruik je beide woorden in een andere context. Mal is een bijwoord of un adverbe. Het gaat dus meer informatie geven over het werkwoord. Een bijwoord ga je ook niet aanpassen. Je gaat niets aan het woord toevoegen. 

Mauvais daarentegen is een adjectief of un adjectif. Hier gaat het woord meer zeggen over het onderwerp of het zelfstandig naamwoord. In het Frans spreken we dan over le sujet en le substantif. Hier past het woord zich wel aan. Is het vrouwelijk enkelvoud? Dan voegen we een -e toe. Bij vrouwelijk meervoud voegen we -es toe en bij mannelijk meervoud schrijven we  een -s achter het woord. 

Een opfrissing nodig over het bijwoord en het adjectief. In deze lesvideo legt Dries het nog eens uit. 

Wat met de comparatief en superlatief? 

Dries overloopt in de lesvideo de verschillende opties bij de comparatief en de superlatief. Hij staat ook even stil bij de uitzonderingen. Zoals altijd in het Frans zijn er uitzonderingen. Knoop die goed in je oren om fouten hierop in de toekomst te vermijden. 

Zijn er nog lesvideo's over de superlatief en de comparatief? 

In het lestraject le comparatif et le superlatif: de trappen van vergelijking vind je meer lesvideo's terug over de comparatief en superlatief. In het andere lestraject over le comparatif et le superlatif vind je lesvideo's die focussen op specifieke voorbeelden. Bekijk hierbij ook zeker de lesvideo over de plaats van het superlatief. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 

 

 


comparatief superlatief frans grammaire dries


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!