Binomiale verdeling

Het model van een binomiale verdeling Leraar: Roberta Johnson
Diploma: Master of Science in Fysica

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 3de graad!

Gratis proberen Aanmelden

Dit traject bevat twee video's over de binomiale verdeling. Je krijgt een inleiding in en de karakteristieken van de binomiale verdeling. Veel leerplezier!

Dit lestraject bestaat uit 5 lessen,
Geschatte duurtijd: 13 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Binomiale verdeling
 • Het model van een binomiale verdeling

  Roberta legt uit wat een binomiale verdeling is. (3de graad)

  Roberta toont ons het Bernouilli experiment om uit te leggen wat de binomiale verdeling is. Zij legt ook uit wat de voorwaarden zijn om een binomiale verdeling te volgen.

 • De binomiale verdeling: Oefening

  1. Je speelt een spelletje met een vriendin. Je moet 10 keer met een dobbelsteen gooien. Voor elke 6 die je gooit krijg je een punt. Met welke binomiaalverdeling kunnen we dit experiment voorstellen?

 • Karakteristieken van de binomiale verdeling

  Valery geeft een woordje uitleg bij de karakteristieken van de binomiale verdeling. (3de graad)

  Valery overloopt de karakteristieken van de binomiale verdeling. Hij vertrekt hiervoor van een binomiaal verdeelde toevalsveranderlijke X. Voor het gemiddelde, de variantie, de standaardafwijking en de kansverdeling van een binomiale verdeling geeft hij zowel de notatie, formule en een voorbeeld. Als voorbeeld gebruikt hij 10x kop of munt gooien en voor dit binomiaal verdeelde voorbeeld berekent hij de verschillende karakteristieken.

 • Karakteristieken binomiale verdeling: Oefening

  1. Je speelt een spelletje met een vriend. Je gooit 8 keer kop of munt. Voor elke keer dat je kop gooit, krijg je een punt. Wat is de variantie van dit experiment?

 • TEST - Binomiale verdeling

  1. Van alle fietsers rijdt 15% door rood licht.

   Hoe groot is dan de kans dat van de 10 fietsers er precies 3 door rood licht rijden?

  2. Je moet een toets van 30 vierkeuzevragen maken. Maar je hebt helemaal niet gestudeerd voor de test. Daarom moet je elk antwoord volledig gokken.

   Hoe groot is dan de kans dat je precies 12 vragen goed beantwoordt?

  3. Je moet een toets van 30 vierkeuzevragen maken. Maar je hebt helemaal niet gestudeerd voor de test. Daarom moet je elk antwoord volledig gokken.

   Welke score verwacht je te halen op deze test?

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject