Economie 3de graad

AV-IA diagram (Romer Taylormodel): De inflatie-aanpassingslijn (IA)


AV-IA diagram (Romer Taylormodel): De inflatie-aanpassingslijn (IA)

Wat is de inflatie- aanpassingslijn (IA) en welke invloed hierop heeft inflatie op korte termijn? Leraar: Frederik Rousseau
Diploma: Licentiaat Handelswetenschappen

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 3de graad!

Gratis proberen Aanmelden

In dit traject en ook in nog enkele andere trajecten bestudeer je een economisch model. Zo'n model is altijd een vereenvoudiging van de werkelijkheid. Een economist kan namelijk niet zo maar in een laboratorium proeven uitvoeren om te bekijken wat er juist gebeurt als er bepaalde zaken veranderen. Daarom gebruiken zij modellen om de werkelijkheid te vereenvoudigen en maatregelen voor te stellen.

Het AV-IA diagram, ook bekend als het Romer-Taylormodel, wordt gebruikt voor de analyse van het macro-economisch evenwicht en om fluctuaties van de economische activiteit te verklaren. Op een relatief eenvoudige manier kan je de relatie tussen het reële bbp (bruto binnenlands product), de inflatie en de rentevoet analyseren. Dit traject neemt je mee naar de wondere wereld van de inflatie-aanpassingslijn (IA). Veel succes!

 

Dit lestraject bestaat uit 7 lessen,
Geschatte duurtijd: 20 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject