Telproblemen - Deel 1

Tellen met bomen Leraar: Tine Janssens
Diploma: Handelsingenieur

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 2de graad!

Gratis proberen Aanmelden

Pak je telproblemen aan met behulp van een boomdiagram en tellen met ontkenning. Volg dit lestraject en je kan het!

Dit lestraject bestaat uit 5 lessen,
Geschatte duurtijd: 15 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Telproblemen - Deel 1
 • Tellen met bomen

  Tine legt in deze video de productregel uit om het aantal combinaties te berekenen. (2de graad)

  Hoeveel combinaties kan je maken met 2 broeken en 3 t-shirts? Tine legt het boomdiagram uit waarin je moet tellen met bomen.

 • Tellen met bomen: Oefening

  1. Je was getuige van een misdrijf. Je hebt de dader zien vluchten met zijn auto. Het cijfergedeelte herinner je je nog: 354. Hoeveel mogelijke nummerplaten zijn er met dit cijfergedeelte? (Veronderstel dat je alle letters van het alfabet mag gebruiken.)

 • Tellen door ontkenning

  Tine vertelt in deze video wat je moet doen als je de woorden "minstens" of "of" tegenkomt in een opgave over kansrekenen. (2de graad)

  Tine gebruikt een strandbal om je uit te leggen hoe je best kan tellen door ontkenning. Ze legt je uit hoe je dit moet toepassen als je een vraagstuk krijgt waar 'minstens' of 'of' in staat.

 • Tellen door ontkenning: Oefening

  1. Je moet een pincode bedenken voor je bankkaart. De pincode moet uit 4 cijfers bestaan. Je wil minstens één keer je lievelingscijfer 7 gebruiken. Hoeveel mogelijke pincodes kan je zo maken?
 • TEST - Telproblemen - Deel 1

  1. Voor een schooltoneel zijn drie rollen te verdelen. Er zijn vier kandidaten voor de rol van ruimtereiziger (Evelien, An, Hans, en Kristof), twee voor de rol van robot (Els en Ken) en twee voor de rol van buitenaards wezen (Jakob en Annelies). 

   Op hoeveel manieren kan de regisseur de cast samenstellen? Stel een boomdiagram op dat een overzicht geeft van alle mogelijkheden.

  2. Jana zit in het ijssalon en heeft keuze uit 5 soorten ijs. Daarnaast mag ze nog kiezen uit 3 soorten siroop om over het ijsje te doen. Hoeveel verschillende ijsjes kan ze samenstellen. Maak een boomdiagram!

  3. We vormen codes bestaande uit 3 letters. Hoeveel codes bevatten minstens éénmaal de letter a?

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject