Warmte en energie

Warmte en Energie. Bekijk hier deel 1 van een vraagstuk over Warmte! Leraar: Jasper Dewit
Diploma: Licentiaat Biologie

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 2de graad!

Gratis proberen Aanmelden

Dit lestraject bevat een uitgebreide oefening over warmte en energie. Bekijk de lesvideo's en zorg ervoor dat je de toets nadien kan oplossen, zonder stress naar je volgende toets of examen!

Dit lestraject bestaat uit 4 lessen,
Geschatte duurtijd: 15 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Warmte en energie
 • Warmte en Energie. Bekijk hier deel 1 van een vraagstuk over Warmte!

  Jasper schotelt je een vraagstuk voor over warmte en energie. (2de graad)

  Warmte en Energie is een belangrijk hoofdstuk binnen de fysica. Jasper schotelt je in dit eerste deel van de video een vraagstuk voor over warmte en warmtecapaciteit!

   

 • Een Vraagstuk oplossen over Warmte? Met de hulp van Jasper krijg je het zo voor elkaar! (deel 2)

  Het vervolg op Jasper zijn vraagstuk voor over warmte en energie. (2de graad)

  In deel 2 gaan we verder met het vraagstuk over warmte en energie. Hoe je dit helemaal kan oplossen, kom je te weten in deze video!

   

 • Oefenles vraagstuk warmte

  1. Thomas neemt een tas van 1,0 liter koffie met een temperatuur van 90° C en giet er 10 ml melk bij van 5°C. Wat zal de eindtemperatuur van zijn tas koffie met melk bedragen?
 • Test jezelf - Warmte en Energie

  1. Ik werp een gloeiend hete spijker van 120°C in een glas water van 10°. De spijker heeft een massa van 20 gram. In het glas zit 200g water. De warmtecapaciteit van ijzer is 488 ##J/(kg.K) ##, die van water 4186 ##J/(kg.K)##. Bereken de eindtemperatuur van het water.

  2. Bereken de specifieke warmtecapaciteit van een onbekende stof die we in een emmer water gooien. De emmer water start op 15°C en zal opwarmen tot 22°C. Hij bevat 10 liter water met een warmtecapaciteit van 4186 ## J/(kg.K) ##. De massa van de onbekende stof bedraagt 500 gram en ze heeft een temperatuur van 90°C voor we ze in het water leggen. Nadien heeft ze natuurlijk dezelfde eindtemperatuur als het water.

  3. Zonder na te rekenen of op te zoeken: welke van de volgende vier zaken zal een emmer water van 10 liter water met een temperatuur van 20##°C## het meest opwarmen?

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject