Classificatie en biodiversiteit

Wat betekenen de woorden Biodiversiteit en Classificatie? Leraar: Natacha Fasoul
Diploma: Professionele Bachelor biologie, lichamelijke opvoeding

Lestraject bekijken?


Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de 2de graad!

Gratis proberen Aanmelden

 Leer in dit lestraject over biodiversiteit en classificatie. Bekijk de filmpjes en maak de korte toets!

Dit lestraject bestaat uit 6 lessen,
Geschatte duurtijd: 20 minuten.

Gratis proberen Aanmelden

 • Inhoudstafel Classificatie en biodiversiteit
 • Inleiding Classificatie en biodiversiteit

  Stel dat je naar de bib zou gaan en alle boeken liggen door elkaar op een hoge stapel en je moet juist dat ene boek hebben...

  Daar is geen beginnen aan!

  Overal op aarde is leven te vinden. Nog opmerkelijker is de grote verscheidenheid van het leven, de biodiversiteit. Met biodiversiteit wordt niet alleen de variatie aan soorten planten en dieren bedoeld, maar ook de genetische variatie binnen een soort en de variatie tussen ecosystemen.

  Bij het beschrijven van die uitgebreide biodiversiteit maken biologen gebruik van een wetenschappelijk indelingssysteem.  In dit systeem kunnen alle dieren, planten en micro-organismen op aarde geplaatst worden. Alle biologen gebruiken hetzelfde indelingssysteem om de biodiversiteit in logische groepen in te delen.

  Wil je meer weten over dit opruimingssysteem en over de biodiversiteit? Twijfel niet en kijk!

 • Wat betekenen de woorden Biodiversiteit en Classificatie?

  Natacha trekt naar de tentoonstelling "BiodiverCity" in het Museum voor Natuurwetenschappen om er aan te tonen hoe je organismen kan classificeren. (2de graad)

  Wat betekenen de begrippen biodiversiteit en classificatie en hoe begin je aan het ordenen van organismen? In deze video legt Natacha het je allemaal uit in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

 • Classificatie van Planten!

  Koen van de Plantentuin in Meise vertelt je in deze video alles over hoe je planten classificeert. (2de graad)

  Wat is classificatie precies en hoe ziet deze in elkaar bij de planten? Koen van de Plantentuin in Meise weet er alles over.

 • Positieve invloed van de Mens op de Biodiversiteit.

  Bij de tentoonstelling BiodiverCity in het Museum voor Natuurwetenschappen vertelt Natacha je dat mensen tegenwoordig wel hun best doen om de biodiversiteit in ere te houden. (2de graad)

  Zorgt de mens alleen maar voor de ondergang van de biodiversiteit? Nee hoor, Natacha vertelt je adhv de tentoostelling BiodiverCity in het Museum voor Natuurwetenschappen dat de mens hier ook een positieve invloed op uitoefent. 

 • Achteruitgang van de Biodiversiteit.

  Op de tentoonstelling BiodiverCity legt Natacha je uit hoe mensen vaak een negatieve invloed uitoefenen op de biodiversiteit. (2de graad)

  Hoe is het gesteld met de biodiversiteit? Natacha toont in het Museum voor Natuurwetenschappen aan dat er jammergenoeg een achteruitgang vastgesteld wordt. In deze video zoomt ze in op de negatieve invloed van de mens op de biodiversiteit.

 • TEST - Classificatie en biodiversiteit

  1. Wat is biodiversiteit?

  2. Geef een ander woord voor classificatie.

  3. Tot welk rijk behoren onderstaande voorbeelden?

Bekijk volledig traject Verberg volledig traject