Instructie

Laat leerlingen testen maken op hun smartphone met Socrative.

Kris toont hoe je met Socrative testen kan maken en opstellen op de smartphone.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
Socrative is een online tool waarmee leerkrachten testen kunnen opstellen. Leerlingen kunnen via smartphone, tablet of pc die testen maken. Het is eens iets anders dan vragen beantwoorden op papier. Leerlingen hebben zelfs een excuus om hun smartphone te gebruiken in de les, met toestemming van de leerkracht. WeZooz Academy gidst je verder in deze online tool. 

Waarover gaat deze video i.v.m. het maken van testen op de smartphone door leerlingen?

In deze video toont leerkracht Kris de tool Socrative. Een online tool en website die het toelaat dat leerlingen testen kunnen maken op de smartphone. Voor leerkrachten biedt Socrative ook voordelen t.o.v. het traditionele verbeterwerk. De scores worden automatisch berekend door Socrative zelf. Er zijn twee versies beschikbaar. Een docenten- en een studentenversie. In de docentenversie stelt de leerkracht de testen op. De studentenversie is voor de leerlingen om de testen te maken.    

Wat is belangrijk bij het gebruik van Socrative?

Socrative kan dan wel een goede manier zijn om leerlingen op een andere manier testen te laten maken, op hun smartphone in dit geval. Toch hou je best rekening met volgende aandachtspunten:  

  1. Niet alle leerlingen beschikken over een smartphone of tablet. Zorg dat er computers beschikbaar zijn.
  2. Leerlingen moeten de app installeren op hun smartphone. Anders zal het niet lukken om testen te maken.  
  3. De leerlingen moeten met hun smartphone toegang hebben tot wifi.
  4. Geef duidelijk de inlogcode mee zodat de leerlingen probleemloos kunnen inloggen. 

Voor wie is deze video i.v.m. het maken van testen op de smartphone door leerlingen bestemd? 

Deze video is voor alle leerkrachten van het secundair onderwijs die op zoek zijn naar een nieuwe manier om leerlingen testen te laten maken. Dit onderwerp valt bij Tips & tricks onder de categorie studiehulp bij het vak ICT vaardigheden. 

Welke voordelen haalt de leerkracht uit het maken van testen op de smartphone door leerlingen?  

Leerkrachten die Socrativ gebruiken, kunnen zich aan minder verbeterwerk verwachten. Na het afronden van de test krijgt de leerkracht automatisch de scores van zijn leerlingen. Er zijn ook verschillende vormen van testen beschikbaar in Socrativ. Zo kan de leerkracht variëren als hij vragen aan het opstellen is.  

Over de leerkracht die uitleg geeft over Socrative.  

Kris is leraar ICT bij ICT Atelier. De nieuwste online snufjes hebben voor hem geen geheimen. Hij doet zijn uiterste best om die zo enthousiast mogelijk over te brengen naar andere leerkrachten en leerlingen. Deze lesvideo kwam tot stand door een samenwerking tussen WeZooz Academy en ICT Atelier.

Over WeZooz Academy.

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo's, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo's te bekijken en onze oefeningen te proberen.

Zijn er nog video's over Socrative?

Aan de hand van deze korte lesvideo legt Kris uit hoe leerlingen testen kunnen maken op de smartphone. Om nog meer te weten te komen over Socrative bekijk je best deze lesvideo's. Ben je nog op zoek naar uitleg over andere materie? Ga dan eens kijken naar het leerstofoverzicht van WeZooz Academy. 

 


maken testen toets computer smartphone leerkrachten leerlingen tablet socrative


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!