Instructie

Deel bestanden en maak huiswerk samen met klasgenoten in Google Drive.

Philip legt de werking van Google Drive uit.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
Huiswerk maken en opslaan in Google Drive is een absolute aanrader. Mede door zijn opslagsysteem is de kans klein dat je bestanden verloren gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om bestanden te delen met bijvoorbeeld klasgenoten. Zo kan je samen huiswerk of schoolopdrachten maken. WeZooz Academy leidt je graag rond. 

Waarover gaat deze video i.v.m. bestanden delen en huiswerk maken?

In deze video toont leerkracht Philip Google Drive, het online opslagsysteem van Google. Hij legt uit hoe je bestanden kan delen met elkaar. Huiswerk maken met klasgenoten was nog nooit zo gemakkelijk hierdoor. 

Welke stappen zijn van belang bij delen van bestanden?  

Door gebruik te maken van Google Drive kan iedereen van thuis uit meewerken. Een leerling maakt een bestand aan in Google Drive en deelt dit met zijn klasgenoten. Zo kunnen ze online met elkaar samenwerken en zo huiswerk maken.

  1. Iedereen kan tegelijk aan het document werken.
  2. De anderen zien direct wat jij hebt toegevoegd, aangepast of verwijderd.
  3. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een e-mailadres.
  4. Laptop niet bij de hand? Geen probleem, want Google Drive is ook beschikbaar op mobiel en tablet.

 

Voor wie is deze video i.v.m. het online maken van huiswerk en bestanden delen? 

Deze video is voor alle leerlingen van het secundair onderwijs die op zoek zijn naar een manier om bestanden met elkaar te delen, in dit geval online. Dit onderwerp valt bij Tips & tricks onder de categorie studiehulp bij het vak ICT vaardigheden. 

Welke voordelen haalt de leerkracht uit Google Drive?  

Voor leerkrachten heeft het gebruik van Google Drive alleen maar voordelen.  Zij kunnen hierin nakijken hoeveel werk de leerling online heeft verricht aan zijn huiswerk. Ook bij groepswerk is dit gemakkelijk online te controleren wie wat heeft bijgedragen. Leerkrachten kunnen dit nakijken in Google Drive zelf. In deze video legt Philip uit hoe dat precies in zijn werk gaat. 

Over de leerkracht die uitleg geeft over Google Drive? 

Philip is leraar ICT bij ICT Atelier. Dagelijks is hij bezig met het ontdekken van de nieuwste online snufjes. Hij doet zijn uiterste best om die zo enthousiast mogelijk over te brengen naar andere leerkrachten en leerlingen. Deze lesvideo kwam tot stand door een samenwerking tussen WeZooz Academy en ICT Atelier. 

Over WeZooz Academy.

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo's, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo's te bekijken en onze oefeningen te proberen.

Zijn er nog video's over Google Drive? 

Aan de hand van deze korte lesvideo legt Philip uit hoe je makkelijk bestanden kan delen in Google Drive en zo huiswerk kan maken. Om nog andere mogelijkheden te ontdekken, bekijk je best deze lesvideo's. Ben je nog op zoek naar uitleg over andere materie? Ga dan eens kijken naar het leerstofoverzicht van WeZooz Academy.


delen maken google drive leerkrachten leerlingen bestanden huiswerk klasgenoten schooltaak


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!