Instructie

Met Desmos teken je grafieken van wiskundige verbanden zonder fouten!

Björn legt de werking van het tekenprogramma Desmos uit.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
Manueel grafieken tekenen van wiskundige verbanden is niet gemakkelijk. Met behulp van het tekenprogramma Desmos is dit nu verleden tijd. Typ het verband in het commandovenster en de wiskundige grafiek verschijnt onmiddellijk. Handig voor het grafisch weergeven van wiskundige verbandenWeZooz Academy gidst je verder in deze online tool. 

Waarover gaat deze video i.v.m. grafieken tekenen van wiskundige verbanden in Desmos?

In deze video toont leerkracht Björn het tekenprogramma Desmos. Een online tekenprogramma, ook beschikbaar als app, waarmee je eenvoudig grafieken kan tekenen van wiskundige verbanden. Naast wiskundige verbanden kan je ook een tabel toevoegen in Desmos. In die tabel is het mogelijk om punten of  een afbeelding toe te voegen.

Wat is belangrijk bij grafieken tekenen van wiskundige verbanden?

Desmos is ook beschikbaar als app. Buiten de installatie is internet niet nodig om het programma te gebruiken op je device. Desmos tekent enkel een grafiek als er een wiskundig verband wordt ingevoerd.

Voor wie is deze video over wiskundige verbanden omzetten tot grafieken?

Deze video is voor alle leerkrachten van het secundair onderwijs die op zoek zijn naar een programma om grafieken te tekenen van wiskundige verbanden. Dit onderwerp valt bij Tips & tricks onder de categorie studiehulp bij het vak ICT vaardigheden. 

Welke voordelen haalt de leerkracht uit het maken van testen op de smartphone door leerlingen?

Leerkrachten die Desmos gebruiken in de les hoeven niet zelf meer te tekenen tijdens het lesgeven. Hij/Zij voert het wiskundige verband in en het programma tekent automatisch de grafiek. Ook voor leerlingen is dit een handige tool om wiskundige verbanden onder de knie te krijgen. Ook hen bespaart dit een hoop tekenwerk.  

Over de leerkracht die uitleg geeft over Desmos.

Björn is leraar ICT bij ICT Atelier. De nieuwste online snufjes hebben voor hem geen geheimen. Hij doet zijn uiterste best om die zo enthousiast mogelijk over te brengen naar andere leerkrachten en leerlingen. Deze lesvideo kwam tot stand door een samenwerking tussen WeZooz Academy en ICT Atelier.

Over WeZooz Academy.

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo's, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo's te bekijken en onze oefeningen te proberen.

Zijn er nog video's over Desmos?

Aan de hand van deze korte lesvideo legt Björn het tekenprogromma Desmos uit. Hiermee kan je grafieken tekenen van wiskundige verbanden. Om nog andere mogelijkheden te ontdekken, bekijk je best deze lesvideo's. Ben je nog op zoek naar uitleg over andere materie? Ga dan eens kijken naar het leerstofoverzicht van WeZooz Academy. 


tekenen grafieken verbanden wiskundige leerkrachten leerlingen desmos


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!