Specials

Gesneuvelde Belgen tijdens WOI!

Didier Pontzeele neemt je mee naar Ramskapelle. Op deze begraafplaats vertelt hij je iets meer over de overleden Belgische soldaten tijdens WOI.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
In de Vlaamse velden vochten de geallieerden tegen de Duitsers. Iedere overleden militair heeft nu een plekje op 1 van de vele begraafplaatsen.

 

Waarover gaat deze video?

In deze video neemt Didier Pontzeele je mee naar Ramskapelle, midden in de Vlaamse velden. Hier vochten de geallieerden tegen het Duitse leger en kreeg iedere gesneuvelde militair een plaatsje toegewezen op 1 van de talrijke kerkhoven.

 

Waar liggen gesneuvelde Belgen begraven?

De Belgische militaire begraafplaats van Ramskapelle is eigenlijk een verzamelbegraafplaats. Als een militair tijdens de oorlog stierf was er niet onmiddellijk tijd om die een mooie, waardige rustplek te geven en bleef hij soms tot na de oorlog liggen in de Vlaamse velden. Vandaar dat alle families van de gesneuvelden na de oorlog gevraagd werd wat ze liefst hadden waar hun dierbare zou rusten: thuis of op de plek waar hij gestorven was. De keuze was ongeveer 50/50. In Ramskapelle liggen er zo'n 700 soldaten van de meer dan 40 000 gesneuvelden begraven. De helft hiervan is onbekend. Op deze plek leverden de geallieerden (Belgen, Fransen, Britten) zware strijd tegen het Duitse leger.

 

Zijn er nog video's over WOI?

Wil je meer weten over WOI, bekijk dan zeker en vast ook deze video.


onbekende eerste geschiedenis wereldoorlog WO1 WOI geallieerden begraafplaats soldaat Vlaamse velden militair Belgen soldaten gesneuveld vermist kerkhof


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!