Specials

Gesneuvelde Britten bij de slag om Passendale in de Westhoek!

Franky neemt je in deze video mee naar Tyne Cot Cemetry, de grootste begraafplaats van de Commonwealth in de wereld.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
De slag om Passendale in de Westhoek.

 

Wil je meer weten over de Britse begraafplaatsen van WOI, check dan de website van de Commonwealth War Graves.

 

 

Waarover gaat deze video?

In deze video legt Franky van de historische pool defensie uit wat er 100 jaar geleden gebeurd is in Passendale in de Westhoek.

 

Wat is Tyne Cot Cemetry precies?

Tyne Cot Cemetry is de grootse begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Hier rusten 12000 slachtoffers van de slag om Passendale. Slecht 3800 zijn bij naam gekend. De rest heeft een graf van een onbekende soldaat. In dit dorpje diep in de Westhoek werd 100 jaar geleden zwaar gevochten en in totaal vielen er bijna een half miljoen gewonden, doden en vermisten.  Vele lichamen liggen nog steeds in de Vlaamse velden. Elk jaar worden er nog 10 à 20 stoffelijke resten gevonden.

Op het kerkhof staat ook een Stone of Remembrance. Dit is 1 van de 2 symbolen die je op alle begraafplaatsen van de Commonwealth kan terugvinden. Daarbij staat de tekst van Kipling geschreven: "Their name liveth for evermore". Kipling zijn zoon was zelf een vermist soldaat tijdens WOI. Een 2de symbool is het "Cross of sacrifice" of het "Offerkruis". Het is een omgekeerd zwaard dat het einde van de strijd symboliseert.

 

Zijn er nog video's over WOI?

Wil je meer weten over WOI, bekijk dan zeker en vast ook deze video.


onbekende eerste geschiedenis wereldoorlog WO1 oorlog WOI Britten gesneuvelden commonwealth Passendale Westhoek slag begraafplaats Tyne Cot Cemetry soldaat graf


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!