Instructie

Is de cloud veilig?

Hoe bescherm je de cloud?Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
Is de cloud veilig? Het is natuurlijk belangrijk om je cloud te beschermen tegen hackers en ander onnodige geïnteresseerden. In deze video legt cloud-expert Mike uit hoe je jouw cloud optimaal beschermt. Hij is Software Team Manager bij Signpost, het grootste Belgische ICT-bedrijf dat focust op de digitalisering van het onderwijs

Welke stappen zijn belangrijk voor een optimale beveiliging van de cloud?

Hoewel de leveranciers van de software zelf veel inspanningen en investeringen leveren voor de beveiliging, is het belangrijk om ook zelf iets je cloud te beschermen. Kies om te beginnen voor een veilig wachtwoors. '1234' is geen veilig wachtwoord. Kies voor een wachtwoord met symbolen, hoofdletters, cijfers en kleine letters. 

Een andere manier om de cloud te beveiligen is door multifactorauthentication. Naast het ingeven van je wachtwoord moet je dan ook nog een code invoeren. Die code kan je op verschillende manieren ontvangen. Hiermee geef je de beveiliging van jouw cloud een aanzienlijke boost. 

Gebruik van de cloud in het onderwijs.

Voor eender welk doeleinde is het altijd belangrijk om jouw cloud optimaal te beschermen. Ook voor in het onderwijs is dit zeer belangrijk. Zorg dus voor een veilig wachtwoord. 

 

 


onderwijs cloud signpost


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!