Wiskunde

Betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma

Valery geeft uitleg bij betrouwbaarheidsintervallen voor mu met gekende sigma. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigmaBetrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma.

 

Waarover gaat deze video ivm het betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma?

Valery is gaan lopen met 59 vrienden en zou nu graag eens het betrouwbaarheidsinterval berekenen voor het populatiegemiddelde mu met gekende sigma. Hij vertrekt hiervoor van het steekproefgemiddelde en legt uit hoe je dit interval nu juist berekent. Hij maakt hiervoor gebruik van de p-procentwaarde dus zie dat je dat onder de knie hebt voordat je dit filmpje bekijkt.

 

Hoe bereken je het betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma?

Valery is gaan lopen met 59 vrienden en zou nu graag eens het betrouwbaarheidsinterval berekenen voor het populatiegemiddelde mu met gekende sigma. Hij vertrekt hiervoor van het steekproefgemiddelde en legt uit hoe je dit interval nu juist berekent. Hij maakt hiervoor gebruik van de p-procentwaarde dus zie dat je dat onder de knie hebt voordat je dit filmpje bekijkt.

Valery toont je de formules om het betrouwbaarheidsinterval, het steekproefgemiddelde en sigma te berekenen. Met die informatie kan je vervolgens de formule voor het betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma invullen en uitrekenen! 

 

Voor wie is deze video over het betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie inductieve statistiek bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op statistiek, dus zorg er voor dat je weet wat populatie's en intervallen zijn. 

 

Over de leerkracht die je het betrouwbaarheidsinterval voor mu met gekende sigma uitlegt.

Minstens even onvoorspelbaar als Roberta, is de immer coole Valery. Waarom is dat nu zo? Wel, niet alleen behaalde Valery een doctoraat in de algebraïsche groepentheorie, wat je gerust extremely advanced wiskunde mag noemen; daarnaast is hij net afgestudeerd als een producer aan het conservatorium en realiseerde hij mee een project waarbij een systeem werd uitgedacht dat automatisch muziek genereert aangepast aan emotionele reacties. [mond valt open] Als we dat even vertalen naar het Nederlands, merken we dus ten eerste dat Valery je met het grootste gemak alles kan leren over de lastigere wiskundethema's zoals statistiek, telproblemen, matrices etc. En alsof dat niet genoeg is, kan je ook bij hem terecht als je een muziekproductie van professionele kwaliteit wenst (al hebben we daarover nog geen les in ons online aanbod op dit moment). Dat Valery dus een interessante man is om les van te krijgen, staat als een paal boven water. Maar het tofste aan Valery is eigenlijk, dat hij jou al die waanzinnige wiskunde op een heel rustige en leuke manier kan leren. Een online les bekijken van Valery kan heel intensief zijn, maar je zal er enorm veel van leren en plezier aan hebben. Leren = FUN, yes! WeZooz Academy zelf is grote fan van Valery. Meer nog: we vinden het erg voor zij die nooit de kans hebben gehad om les van hem te krijgen, want VALERY is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over het betrouwbaarheidsinterval?

Wil je meer leren over inductieve statistiek? Dan neem je best even een kijkje naar onze andere video's


wiskunde statistiek interval valery lopen lambda Sigma procentwaarde p-procentwaarde betrouwbaarheidsinterval mu standaard afwijking zekerheid inductieve betrouwbaarheidsintervallen betrouwbaarheid gekende deviatie


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!