Wiskunde

Asymptotisch gedrag van rationale functie

Roberta bestudeert in deze lesvideo horizontale en verticale asymptoten. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Asymptotisch gedrag van rationale functieHet asymptotisch gedrag van een rationale functie.

 

Waarover gaat deze video ivm rationale functies?

In deze video verdiept Roberta zich in het asymptotisch gedrag van een rationale functie. In deze video legt Roberta je asymptotisch gedrag van een rationale functie uit aan de hand van enkele grafieken en leuke voorbeelden. 

 

Wat zijn asymptoten en wat is het verband met rationale functies?

Het asymptotisch gedrag van een rationale functie betekent het gedrag van een functie als ze naar een asymptoot gaat. Een asymptoot is zoals de horizon. Het is een denkbeeldige lijn die de functie niet zal aanraken. De asymptoot kan horizontaal of verticaal lopen. Roberta toont je hoe dit eruit ziet op een tekening. Maar hoe moet je de asymptoten nu berekenen? Je kiest waarden voor x en je zal die oneindig groot of klein laten worden. Je berekent zo de horizontale en de verticale asymptoot. 

 

Voor wie is deze video ivm asymptoten en het verband met rationale functies? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie rationale functies en analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op rationale functies, dus kijk zeker ook naar onze andere video's over dit onderwerp! 

 

Over de leerkracht die je asymptoten en het verband met rationale functies uitlegt.

"Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME!"

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over rationale functies?

Wil je meer weten over rationale functies, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde rationaal rationale functie functies oneindig asymptoten tabellen grafieken verticale asymptoot gedrags grafische horizontale x-1/x+1 analyse gedrag asymptotisch


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!