Wiskunde

Afleiden van exponentiële en logaritmische functies - formule en voorbeeldoefening

Roberta bespreekt de formule en voorbeelden ivm afleiden van exponentiële en logaritmische functies. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Afleiden van exponentiële en logaritmische functies - formule en voorbeeldoefeningAfleiden van exponentiële en logaritmische functies: formule en voorbeelden.

 

Waarover gaat deze video ivm functies?

In deze video verdiept Roberta zich in het afleiden van exponentiële en logaritmische functies adhv de formule en voorbeelden.

 

Hoe moet gaan afleiden bij exponentiële en logaritmische functies?

Roberta geeft ons de formules om exponentiële en logaritmische functies af te leiden. Hierna bespreekt ze enkele oefeningen waarop ze haar formules toepast. De kettingregel ontbreekt hier uiteraard ook niet! Die gebruik je als je een functie binnen een andere functie hebt. Je leidt dan af van buiten naar binnen toe. 

 

Voor wie is deze video over exponentiële en logaritmische functies bestemd?

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op tweedegraadsfuncties, dus kijk zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn. 

 

Over de leerkracht die je exponentiële en logaritmische functies uitlegt.

Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over exponentiële en logaritmische functies?

Wil je meer weten over  exponentiële en logaritmische functiescheck dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde functies exponentiele logaritmische logaritmes ln afgeleiden afleiden kettingregel logaritmen af te leiden De ln(x) Dlog analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!