Wiskunde

Basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen

Roberta doet in de WeZooz-gym een stevige workout met logaritmen! (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmenBasiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen.

 

Waarover gaat deze video ivm basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen?

In deze video verdiept Roberta zich in de basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen. Ze leert je hoe je bewerkingen met verschillende logaritmen kan oplossen met behulp van enkele basiseigenschappen. Roberta legt je de theorie uit op basis van enkele eenvoudige oefeningen. 

 

Wat zijn de basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen?

Zolang je logaritme hetzelfde grondtal heeft, dan mag je de argumenten vermenigvuldigen bij een optelling of delen bij een aftrekking. Bij een vermenigvuldiging doe je tot een macht. Dit zijn de basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen.

 

Voor wie is deze video over basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie logaritmische en exponentiële functies bij het vak Wiskunde, voor het onderdeel analyse. In deze video wordt aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen de theorie uitgelegd.

 

Over de leerkracht die je de basiseigenschappen van bewerkingen met logaritmen bestemd uitlegt.

Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over exponentiële en logaritmische functies?

Wil je nog meer video's bekijken over functies en logaritmen, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde grondtallen functies optellen exponentiele logaritmische logaritmes basiseigenschappen bewerkingen bewerken logaritmen optellen argumenten aftrekken logaritmen analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!