Wiskunde

Afgeleiden - oefening 2

Roberta maakt in deze lesvideo wiskunde enkele oefeningen op afgeleiden. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Afgeleiden - oefening 2Oefening op afgeleiden.

 

Waarover gaat deze video in verband met een oefening op afgeleiden?

In deze video lost Roberta een oefening op afgeleiden op. Theorie is belangrijk, maar een oefening is dat zeker ook! Let dus maar goed op hoe Roberta de theorie gebruikt om deze oefeningen op afgeleiden op te lossen. 

 

Hoe los je een oefening op afgeleiden op?

In dit filmpje lost Roberta enkele oefeningen op met afgeleiden. Ze begint makkelijk en werkt stap voor stap moeilijkere afgeleiden uit met de kettingregel. Uiteindelijk lost ze de afgeleide op van ##x^2/sqrt(x^3-1)## waar ze de quotiëntregel voor gebruikt. 

 

Voor wie is deze video met een oefening op afgeleiden bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een oefening op afgeleiden, dus kijk zorg er voor dat je weet wat afgeleiden zijn. In deze oefeningen moet je de rekenregels door elkaar gebruiken. Roberta leert je daarvoor de kettingregel en de quotiëntregel. 

 

Over de leerkracht die je deze oefening op afgeleiden uitlegt.

Leerlingen van de derde graad zijn doorgaans vrij moeilijk te imponeren. Ze hebben immers al geruime tijd les gehad, hebben al veel moeten leren, hebben veel gezien en meegemaakt tijdens hun schoolloopbaan. Nu, dan staat hen toch wat te wachten als ze Roberta op onze website ontmoeten bij de eerste les die ze van haar bekijken. Roberta past namelijk allesbehalve in het profiel van de klassieke wiskundeleerkracht. Wat wil ik daar nu precies mee zeggen? Wel, Roberta mag dan wel les kunnen geven bij WeZooz Academy (en dat doet ze schitterend!), haar interessegebieden liggen enkele tienduizenden kilometers hoger. Ze zou je namelijk ook gemakkelijk de les kunnen lezen, of dingen kunnen leren over vergevorderde fysica, sterrenkunde en zelfs raketbrandstof! Roberta, die geboren is in Nederland, maar in Californië (VS) haar master in de fysica (met specialisatie sterrenkunde) behaalde, kan je dus precies vertellen hoe diep of uitgebreid wiskunde precies gaat. Maar om op haar niveau te komen, zal je online nog veel moeten leren. Gelukkig kan dat op onze website van de experte zelf. Denk je dat je nu een idee hebt van wie Roberta is? Welnee! Want er is nog meer! Als ze NASA niet aan het leren is hoe het nu precies zit met getijdestaarten van bolvormige sterrengroepen, dan trekt ze haar ruige schoenen aan op het rugbyveld! Yes, this lady is full of surprises. En juist daarom is ROBERTA eveneens AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over afgeleiden?

Wil je nog een oefening op afgeleiden maken, check dan zeker en vast ook deze video's.

 


wiskunde vierkantswortel wortel afgeleiden afleiden rekenregel oefening afgeleide quotiëntregel kettingregel regel quotiënt buitenste binnenste ketting analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!