Natuurwetenschappen

De Stofhoeveelheid in de Chemie uitgedrukt in Mol!

In deze video vertelt Ken ons waarom de stofhoeveelheid in de chemie uitgedrukt wordt in mol. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Stofhoeveelheid in de Chemie uitgedrukt in Mol!De stofhoeveelheid in de chemie uitgedrukt in mol.

 

Waarover gaat deze video ivm de stofhoeveelheid?

Ken vertelt je in deze video alles over de eenheid die gebruikt wordt om dstofhoeveelheid in de chemie uit te  drukken: mol.

 

Wat betekent mol precies?

Elke grootheid wordt uitgedrukt door middel van een eenheid. Bijvoorbeeld afstand wordt uitgedrukt in meter, gewicht in kilogram, enz. Bepaalde grootheden zijn wat complex om uit te drukken. Bijvoorbeeld: een dozijn = 12, een gros = 144, enz. Zo is dit voor ook voor de mol. Dit is een afgesproken aantal deeltjes. 1 mol is gelijk aan 600 triljard. Verder in het filmpje legt Ken ook nog uit hoe je de reactievergelijking van een aflopende reactie in de chemie moet interpreteren.  

 

Zijn er nog video's waarvoor je de stofhoeveelheid nodig hebt?

Om een chemisch vraagstuk op te lossen, heb je onder andere de stofhoeveelheid nodig. Durf jij je hieraan te wagen, bekijk dan zeker en vast ook eens deze video.  

 


aantal eenheid reactie grootheid stof chemische chemie moleculen deeltjes aflopende reactievergelijking voorgetallen mol stofhoeveelheid


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!