Natuurwetenschappen

De Aard van een Stof als belangrijke factor bij Chemische Reacties!

Ken vertelt je in deze video waarom de aard van een stof een belangrijke rol speelt bij chemische reacties. (3e graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Aard van een Stof als belangrijke factor bij Chemische Reacties!De aard van een stof bepaalt mee de grootte van de chemische reactie.

 

Over wat gaat deze video ivm de aard van een stof?

De aard van een stof is van groot belang bij chemische reacties. Net als de concentratie is de aard van de stof één van de factoren die de reactiesnelheid van een chemische reactie mee bepalen.

 

Welke stoffen geven bijvoorbeeld een grotere reactiesnelheid bij chemische reacties?

De snelheid van de chemische reactie is ook afhankelijk van de aard van een stof. Koper geeft bijvoorbeeld weinig reactie. De stof Natrium bijvoorbeeld zorgt wel voor een hevige chemische reactie.

 

Zijn er nog video's aangaande chemische reacties?

In deze video praat Ken over de aard van een stof die een invloed heeft op de sterkte van een chemische reactie. Check ook deze video die praat over de concentratie als beïnvloedende factor bij chemische reacties.

 

 


factoren bepalen snelheid factor temperatuur van een studeren reactie natuurwetenschappen stof chemische katalysator chemie concentratie aard reactiesnelheid verdelingsgraad


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!