Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Fysica

De Grootte van de Magnetische Inductievector.

Werner neemt de moeilijke taak op zich om je uit te leggen dat de grootte van de magnetische inductievector verschilt naargelang de geleider. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

De Grootte van de Magnetische Inductievector.De grootte van de magnetische inductievector.

 

Waarover gaat deze video over de magnetische inductievector?

In deze video vertelt Werner je wat de grootte van de magnetische inductievector is. Geen makkelijke materie, maar onze expert zorgt ervoor dat je het snel begrijpt.

 

Wat is het effect van verschillende geleiders op het magnetisch veld?

Er zijn drie soorten geleiders en die hebben allemaal een ander effect op het magnetisch veld. Bij een rechte geleider (draad) wordt een veld opgewekt mee met de wijzers van de klok. Stroomsterkte en afstand hebben invloed op de grootte van de magnetische inductievector. Bij een wikkeling is de sterkte afhankelijk van de stroom en de grootte. Bij een spoel weet je al hoe je het veld moet bepalen uit een ander filmpje. Verder hebben de stroomsterkte, het aantal wikkelingen en de lengte van de spoel een invloed op de sterkte van het veld.

 

Zijn er nog video's over elektromagnetisme?

Bekijk zeker en vast ook eens deze video over elektromagnetisme. 


formules rechte afstand grootte fysica veld stroomsterkte geleider elektromagnetisch stroomdraad magnetische inductievector spoel wikkeling


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!