Fysica

Al gehoord van de Wet van Ohm? Maak snel kennis met deze belangrijke wet uit de Elektrodynamica!

Koen legt je in deze video uit wat de wet van Ohm juist inhoudt. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Al gehoord van de Wet van Ohm? Maak snel kennis met deze belangrijke wet uit de Elektrodynamica!De wet van Ohm uitgelegd door Koen.

 

Over wat gaat deze video ivm de wet van Ohm?

In deze video stelt Koen je voor aan de wet van Ohm. Over wat gaat deze wet van Ohm? Kom het snel te weten in deze video! Koen gaat aan de slag met de multimeter om ampères te meten. Koen toont je een schema om de wet van Ohm uit te leggen en gaat aan de slag met enkele oefeningen. 

 

Wat onderzoekt de wet van Ohm?

De wet van Ohm is een belangrijke wet in het onderdeel elektrodynamica in fysica. De wet van Ohm onderzoekt het verband tussen de stroomsterkte en de spanning. Met de wet van Ohm gaan we na hoe groot de spanning op twee punten is. Zo kunnen we stroomsterkte en spanning berekenen. 

## R = U/I ##

 

Voor wie is deze video over de wet van Ohm bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen fysica van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie elektrodynamica bij het vak fysica. Dit is een theoretische uitleg met oefeningen van de wet van Ohm

 

Over de leerkracht die je de wet van Ohm uitlegt.

Koen is een gediplomeerd Master in de Biowetenschappen. Niet alleen is hij een leerkracht, hij is ook nog eens een fysicus in hart en nieren!  Met een boeiende vertelstijl en een oneindig gamma aan experimenten, zal je zeker aangetrokken worden tot deze magneet van een leerkracht! Kortweg, Koen is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's die te maken hebben met de wet van Ohm?

In deze video krijg je te horen wat de wet van Ohm juist inhoudt. Check ook deze video over de parallelschakeling en deze over de serieschakeling!


verband formule berekenen van fysica wet parallelschakeling spanning serieschakeling dynamica elektrodynamica stroom ohm stroomsterkte schakeling elektriciteit elektro


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!