Fysica

Al gehoord van de Wet van Coulomb? Met een leuk experiment wordt het snel duidelijk!

Koen legt je in deze video uit wat de wet van Coulomb juist inhoudt. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Al gehoord van de Wet van Coulomb? Met een leuk experiment wordt het snel duidelijk!De wet van Coulomb.

 

Over wat gaat deze video ivm de wet van Coulomb?

In deze video stelt Koen je een belangrijke wet uit de Fysica voor: de wet van Coulomb. Deze wet handelt over de elektrische lading bij voorwerpen in rust. Maar hoe luidt de wet van Coulomb? Koen toont je hoe de wet van Coulomb werkt met behulp van een PVC-buis, een sjaal en water! 

 

Hoe luidt de wet van Coulomb?

Adhv een proefje laat Koen je kennis maken met de wet van Coulomb. De wet gaat over elektrische ladingen. Positieve en negatieve ladingen trekken elkaar aan. Gelijke ladingen stoten elkaar af. In deze video ontdek je de formule die handelt over de wet van Coulomb. Door een teveel aan elektronen in de buis, ontstaat er een negatieve lading. De buis gaat daarom de positieve waterstofatomen (plus-atomen) aantrekken. Omdat alle positief geladen waterstofatomen aangetrokken worden door de negatieve lading in de buis, wordt het water aangetrokken. 

Dit brengt ons tot de formule: 

##F = (qb * qw) / (r^2)##

 

Voor wie is deze video over de wet van Coulomb bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Fysica van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie elektrodynamica bij het vak Fysica. Dit is een toepassing van de wet van Coulomb met een experiment en een oefening. 

 

Over de leerkracht die je de wet van Coulomb uitlegt.

Koen is een gediplomeerd Master in de Biowetenschappen. Niet alleen is hij een leerkracht, hij is ook nog eens een fysicus in hart en nieren!  Met een boeiende vertelstijl en een oneindig gamma aan experimenten, zal je zeker aangetrokken worden tot deze magneet van een leerkracht! Kortweg, Koen is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.


Zijn er nog andere video's over de wet van Coulomb?

In deze video kom je alles te weten over de wet van Coulomb. Check zeker ook onze andere video's over elektrodynamica waarin elektrische geleiders, spanning en stroom worden besproken.


water van leren fysica studeren wet aantrekkingskracht coulomb aantrekking elektrische lading kraan proefje experiment natuurkunde elektrodynamica elektriciteit


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!